3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Kadir Has Stadyumu önünde gerçekleşen etkinliğe Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve bisikletseverler katıldı.

Eşofmanlarını ve bisiklet kaskını takan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Çok değerli bisikletsever dostlarım, her şeyden önce Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle bir araya geldik. Amacımız sağlıklı bir gençlik, sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Kayseri’mizin jeolojik yapısının bisiklete çok uygun olması, bu yönde bizim de yaptığımız çalışmalar ile bisiklet yollarının artırılması konusundaki gayretlerimiz ile örnek teşkil etmeliyiz” dedi.

Bisiklet sürmenin hem ekonomik hem sağlıklı hem de bireysel spor olduğu için pandemiye de uygun olduğunu altını çizen Büyükkılıç, “O açıdan biraz da evlerde kaldık, bunaldık, şimdi rahat bir şekilde bisikletlerimize binerek şöyle bir şehri turlayalım. Şehir denilince akla Kayseri gelir. Şehrimizi sahipleneceğiz, şehrimize sahip çıkacağız, aidiyet duygusu dediğimiz kaygıyla hareket edeceğiz. Kayseri bisiklet sürmek için en güzel şehir.” diye konuştu. 

Bisikletseverlere de seslenen Büyükkılıç, “Bundan sonraki projelerimizin hepsinde bisiklet yollarımız olmazsa olmazımızdır. Bunların içerisinde en önemlisi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemiz içerisinde bisiklet yollarımız ile hepiniz gurur duyacaksınız. O günleri iple çektiğimizi söylüyor, saygılar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, etkinliğe katılan Başkanlar ve bisikletseverler ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu önünden verilen start ile 5 kilometrelik parkuru pedalladı. Spor A.Ş. gençlerinin yanı sıra, AK Parti Gençlik Kolları, Kızılay Kayseri Şubesi, bisiklet dernekleri üyeleri de etkinliğe katılım sağladı. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi