Spor Toto Süper Lig’e teknik direktör Bülent Korkmaz ile başlayan Erciyesspor, alınan kötü sonuçların ardından Korkmaz’ın görevine son vermişti. Bir haftadır teknik direktör arayışını sürdüren Mavi-Siyahlı ekip, Uğur Tütüneker il anlaştı.
Kulüp resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bilindiği üzere 1 haftadır kulübümüzde Teknik Direktör arayışına girilmişti . Bugün itibariyle bu girişimler sonucu kulübümüzün Teknik Direktörlüğüne Uğur Tütüneker getirilmiştir. Kendisi ve ekibiyle 1,5 yıllığına anlaşma sağlanmıştır. Yeni Teknik Direktörümüz ekibiyle birlikte akşam saatlerinde Kayseri'de olacaktır.Her iki taraf için hayırlı olmasını temenni ederiz.”

UĞUR TÜTÜNEKER KİMDİR?
1970'li yılların başında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç etti. Bayern Münih'in altyapısında yetişen Tütüneker, 1986'da, o dönemde Galatasaray'ın teknik sorumlusu olan Jupp Derwall'in isteği üzerine bu kulübe transfer oldu. 10 yıl boyunca aralıksız giydiği 7 numaralı Galatasaray formasıyla 220 Süper Lig maçında 42 gol attı.

996'da Galatasaray'da jubilesini yapan Tütüneker, her ne kadar ticarete atıldıysa da, futboldan kopamadı. Sırasıyla, Yozgatspor, Sarıyerspor, Siirtspor, Kayserispor, İstanbul Başakşehir, İstanbulspor ve Kasımpaşaspor'nun başında teknik direktör olarak çalıştı.

Uğur Tütüneker, 2010-11 sezonunda Orduspor teknik direktörlüğüne getirildi. Bu görevini ilk sıralar oldukça başarılı bir şekılde sürdürdü ve takımıyla birkaç hafta 1. Lig liderliğini elinde bulundurdu. Fakat daha sonra art arda gelen kötü sonuçlardan ötürü görevinden istifa etti.[2] Yerine kısa bir süre sonra Metin Diyadin'in getirildiği açıklandı.[3] 2012-2013 sezonunda 1. Lig takımı Torku Konyaspor'un başına getirilen Tütüneker, play off maçları sonunda Konyaspor'u Süper Lig'e çıkarmayı başardı. 13 Aralık 2013 tarihinde buradaki görevinden istifa etti. 14 Aralık 2013 günü sabah uçağı ile İstanbula gitmiştir.[4] Konyaspor taraftarının sevgilisi haline gelen Tütüneker, gittikten sonra taraftarların desteğini almış ve yerel basın sebep görüldüğü için basın boykot edilmiştir.Yerine ise Mesut Bakkal getirilmiştir. 2014 yılında ise Rıza Çalımbay'ın istifa etmesi üzerine Çaykur Rizespor'un başına getirilmiştir.

Haber : Şevket TEKİN
 
Editör: Haber Merkezi