Dünya standartlarındaki tesisleri ve pistleri ile global bir marka haline gelen Erciyes geçtiğimiz hafta sonu her kapısında ayrı bir organizasyona aynı anda ev sahipliği yaptı.  Dört farklı giriş noktası bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nin Tekir Kapı bölgesinde Kar Voleybolu Avrupa Kupası düzenlenirken; Develi Kapı bölgesinde Avusturya-Türkiye Kış Turizm Zirvesi, Hisarcık Kapı bölgesi’nde Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası, Hacılar Kapı bölgesinde ise 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlaması gibi 4 ayrı önemli faaliyet aynı günlerde başarıyla gerçekleşti.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Türkiye Voleybol Federasyonu ve Erciyes A.Ş ev sahipliğinde düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Kupası Erciyes’te bu yıl dördüncü kez düzenlendi. Karşılaşmalar 2.200 metredeki Tekir Kapı bölgesinde oynandı. Fransa, İsviçre, Hollanda gibi 9 ülkeden 18 takımın katıldığı uluslararası etkinlikte Kadın Milli Takımımızşampiyon olarak bayrağımızı göndere çektirdi. Erkek Milli Takımı iseikinciliği elde etti.

Kayseri Erciyes A.Ş. ve Avusturya Ticaret Ofisi iş birliği ile düzenlenen Advantage Austrıa Kış Turizm Zirvesi ise Develi Kapı bölgesinde düzenlendi. Kayak sektörünün Avusturyalı dünyaca ünlü firmaları ve Türkiye’deki kayak merkezlerinin yöneticileri Erciyes’te buluştu. Türkiye'nin dört bir yanından Erciyes'e gelen kayak merkezlerinin temsilcileri, Avusturyalı tedarikçi firmalar bire bir görüşmeler sağladı. Zirvede iklim değişikliğinin dağ turizmine etkisi, kış ve dağ turizm altyapısı, Türkiye'deki turizm altyapı projeleri için finansman desteği gibi konular gerçekleşen paneller ile istişare edildi. Erciyes’te iki gün süren Kış Turizm Zirvesimisafirler arasında yapılan snowboard ve kayak yarışları ile tamamlandı.

Aynı gün Erciyes’in Hisarcık Kapı Bölgesi’nde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, 600 yıllık geleneğe sahip ata sporu olan kızak yarışları yapıldı. Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası’nda 55 erkek 20 kadın sporcu mücadele etti. Hacılar Kapı Bölgesi’nde ise 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılı yapılan etkinliklerle idrak edildi.

Erciyes’in her kapısının ayrı bir kayak merkezi gibi farklı kesimlere hitap ederek farklı etkinliklere ev sahipliği yapabildiğini vurgulayan Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, “Erciyes’teki dört farklı giriş noktamızın her biri adeta müstakil bir kayak merkezi büyüklüğünde. Dolayısıyla donanımlı insan kaynağımız ve organizasyonel kapasitemiz ile dört kapıda aynı anda her türlü sportif organizasyona ev sahipliği yapabiliyoruz.

Şimdiye kadar yüzlerce uluslararası ve milli organizasyona ev sahipliği yaptık ve bunların neticesinde Erciyes artık tüm dünyada duyulan bir marka haline geldi. Dağımız’a çok farklı ülkelerden kayağa gelen turist profilinden bu etkilerin neticelerini alıyoruz. Şehrimiz ve dağımızın global bir marka olmasında bu tarz faaliyetler çok etkili oluyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi