TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Avrupa Kupası Snowboard paralel yarışmasının bir ayağını Kayseri'de yapacağız. Şampiyona, bir kanalda canlı yayınlanacak ve tüm Türkiye izleyecek" dedi.
 
Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı Erciyes'te yapıldı. Federasyon Başkanı Erol Yarar, Türkiye'de Kayseri hariç düzgün planlanmış bir kayak bölgesi bulunmadığını belirterek, bunun tek nedeninin Kayseri'nin vizyonel bir belediye başkanına sahip olması olduğunu söyledi. Yarar, "Erzurum'dan arkadaşlarımız da burada, oradaki tesisleri de gördük ama bir master plan yok. Kayseri'nin avantajı ne derseniz, işte vizyonel bir belediye başkanı ve iyi bir ekip. Dünyayı merak ediyor, dolaşıyor önce bir master plan yapıyor. Sonra onun uygulama projelerini yapıyor. Türkiye'de master plan olan Erciyes'in dışında bir dağ yok" dedi.
 
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar konuşmasında Kayseri'ye bir de müjde verdi. Avrupa Kupası Snowboard paralel yarışmasının bir ayağını Kayseri'ye almayı başardıklarını dile getiren Yarar, "Şampiyonayı 7-8 Şubat 2015 tarihinde Kayseri'de gerçekleştireceğiz. Bir kanalda naklen yayınlanacak ve tüm Türkiye izleyecek" diye konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Erciyes master planının hazırlanma safhasında yaşadıklarından bahsetti. 2010 yılına kadar bu projeye beş sene emek verdiklerini ifade eden Özhaseki, "Hazırladığımız master planı yurt dışından danışmanlara kontrol ettirdik. Sonra çalışmalara başladık. Kış sporları tarafını yüzde 90 tamamladık. Yaz sporları tarafını da bitiriyoruz. Oteller, inşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiriyorlar. Bu arada sıcak su aramasına başladık. Onun da ruhsatlarını almak bir sene sürdü. Erciyes'in çevresinde onlarca termal hamam var. Bunun kaynağının Erciyes olduğunu herkes biliyor. Son jeolojik çalışmalar yapılıp kazılara başlanıyor. O zaman burada 12 ay dolu dolu tesisler olacak. Biz bunu bir kalkınma modeli olarak gördük. Şehrimizin bir avantajı, milyonlarca turisti çekecek bir kapı gördük. Kayseri'ye katkılarını hep birlikte göreceğiz" dedi.
 
Konuşmaların ardından Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak sporuna katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahit Cıngı'ya birer plaket verdi.
 
Editör: Haber Merkezi