Kayserispor’un yapıldığı kongrede Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Baki Ersoy’un sözleri damgasını vurdu. Eski Başkan Erol Bedir’i sert bir dille eleştiren Ersoy, Büyükşehir Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç ile sözleri karşı karşıya geldi. Kongrelerde her şeyin konuşulması gerektiğini dile getiren Ersoy, “ Konuşulması gereken her şey konuşur. Büyükşehir Belediye başkanımız Memduh Büyükkılıç, geçmişi konuşmanın bir anlamı olmaz dedi. Ben kendisine katılmıyorum. Geçmişi hatırlamazsak geleceğe yürümeyiz. Biz geçen kongrede bu salona giremedik. Bu salona sokmayan bir zihniyet söz konusu oldu. Kapalı kaleyi yalnız bırakmama anlamında o gün salona girmedik. Ogün bu salonda olan kişiler şimdi nerdeler. O gün bu salonda olup ta ne kararlar alındı neler yapıldı. Kayseri’yi ve Kayserispor’u öne çıkaran bir başkan sahibiz. Geçmişten gelen 120 milyon TL’yi ödemiş bir başkan var. Eğer siz bu 120 Milyon TL’nin hesabını sormayalım diyorsanız, işte herkes burada. Eğer bu 120 milyonun hesabını soracak tek ben kalsam soracağım.”dedi.

HESAP SORACAKSAK HEP BİRLİKTE SORACAĞIZ

Kayserispor’un eski Başkanı Erol Bedir hakkında savcılığa verdiği dilekçe ile ilgili de konuşan Milletvekili Ersoy, “ Bana soruyorlar. Mahkemeye verdiniz sonucu ne oldu diye. Ben savcılığa dilekçemi verdim 5 ayrı şikayetim var. Müdahil olmak isteyenlere de dosya numarasını paylaştım. Ben herhangi bir adliyedeki görevliyi arayarak sıfatım gereği bir şey söylemek istemiyorum. Hesap soracaksak hep birlikte soracağız. Delilleriyle ortaya koydum. Bu konun sonu kime dayanırsa dayansın. Memduh Başkana benim saygım sonsuz. Kimimin milyon Eurolarla yaşayacağız, kimimiz aç yaşacak. Öyle bir olay yok.”dedi.

BİZ SİZDEN DAHA KARANLIK OLAMAYIZ

Kendilerine o dönemde karanlık odaklar denildiğini de dile getiren Ersoy, “ Bize karanlık odaklar dediler bize. Biz sizden karanlık olamayız. Bu kulübe verdiğiniz zararın hesabını soracağız. Baki Ersoy soramazsa, oğlum soracak. Ol denilen yerde olurum, olma denilen yerde olmam. Şahsiyetli, namuslu ve şerefli olacağız. Kimse sözlerimiz yanlış anlamsın. Siz bu şehirde bir şeyler yapacaksınız sonra üstü kapatılacak. Yok öyle. Ben Berna başkanın dürüstlüğüne şahidim. Yarınlarda dürüst olmayan işlerini de görürsem ona da dikilirim. Bu kadına 170 milyon TL borcu niye harcadın diye niye sormuyorsunuz.? “şeklinde konuştu.

BU KULÜBÜN İMKANLARINI ALDINIZ KENDİ ŞİRKETLERİNİZE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ

Geçmiş başkanların şehirde rahatça gezemediğini de dile getiren Baki Ersoy, “120 Milyon TL borç yapılacak, bırakıp gidilecek, şehirde ne güzel gezilecek, öyle rahat gezemiyorlarda. Rahat kafalarını yastığa koyamıyorlar. Milyon Eurolarınız sizi huzurlu etmez. Berna Gözbaşı 30 Milyon TL’yi bağışlıyorum dedi. Arkadaş, siz cebinizden 3 TL vermediğiniz gibi, bu kulübün imkanlarını aldınız kendi şirketlerinize peşkeş çektiniz. Bazı arkadaşlarda Baki Ersoy’un kardeşi Latif Ersoy, bu yönetime girer mi gire mi? Girmez kardeşim. Bizim bir hesabımız ve kitabımızda yok. Bu kulüp için kimin ne yaptığını tarih yazacak. Beni ve aile fertlerimizin isimlerini boş işlerde konuşmayın. Hesaplaşmadan helalleşme olmaz. Ben adli makamlardan gelen kararı bekliyorum. Müfettişler nasıl bir rapor hazırladılar göreceğiz. Birileri diyet ödettirecekleri bu arkadaşlara birileri.”dedi.

Milletvekili Ersoy’un konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise şöyle konuştu: “Burada nezih bir ortamda bir kongrede yapıldı. Ben bunun gölgelenmesini istemiyorum. Baki Ersoy’a cevap niteliğinde değil. Ben Memduh Büyükkılıç olarak ve Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu da içerisinde hiçbir zaman bir haksızlığa, bir usulsüzlüğe, varsa bir yolsuzluğa müsaade etmiş bir yapımda yok, ahlakımda müsaade etmez. Biz geçmişte, gerekse önümüzdeki süreçte yanlış varsa üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı söylemek istiyorum. “dedi.

Editör: Haber Merkezi