Kayseri’de yaşayan eski milli halterci Gökhan Taşçı, geçmiş dönemde çeşitli dereceler elde etti. Ardından ise, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde antrenörlük yapmaya başladı. Eski milli halterci, genç sporcular yetiştiriyor. Bu sporcular arasında oğlu Habibcan Taşçı’da yer aldı.

Geçen yıl haltere başlayan Habibcan, Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor. Babasının izinden giden genç sporcu, başarılar elde etmek istiyor. Baba Gökhan Taşçı, "Ben 12 yıl lisanslı olarak halter yaptım. Çok sayıda Türkiye şampiyonluklarım ve Dünya 5'inciliğim var. 11 senedir bölge antrenörü olarak görev yapmaktayım. Oğlumu da geçen sene haltere başlattım. O da buradaki ağabeylerinin uluslararası müsabakalarda aldıkları dereceleri görünce 'ben de antrenmanlara gidip geleyim' dedi. Bende yapabileceğini düşündüğüm için antrenmanlara başlattık. Kendisini iyi bir sporcu olması için yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Genç sporcu Habibcan Taşçı ise, "Babam halterci olduğu için bende onun izinden gitmek istedim. Geçen yıl haltere başladım. 1 yıldır bu spor yapıyorum. Şuan Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorum. Hedefim milli takıma katılarak, uluslararası dereceler elde etmek” dedi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi