Ordu’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi 21 yaşındaki Gülsüm Asarcık da mücadele etti. Rakiplerini eleyen Asarcık, Türkiye Kick Boks 3’üncüsü oldu. Asarcık, spora babasının teşvik etmesiyle başladığını anlattı. Yakın zamanda iki maça daha çıkacağını ve bunlara hazırlandığını belirten Asarcık, “İlk katıldığım Türkiye Kick Boks Şampiyonasında birinci oldum. Kayseri’de ise 7 defa birinci oldum” dedi.

Maçlara haftada 5 gün antrenman yaparak hazırlandığını belirten genç sporcu, her gün en az 2 saat antrenman yaptığını söyledi. Zorlu bir sürecin ardından Türkiye 3’üncüsü olduğunu dile getiren Asarcık, “Çevremdeki herkes beni sporu bırakmaya teşvik etti. Çünkü yorulduğumu düşünüyorlar ama şu ana kadar bırakmayı düşünmedim. Şampiyon olduktan sonra da çevremdekiler mutlu oldu ama her zaman birinci olmamı istiyorlar tabi. Bu süreçte ailemin de desteği oldu. İlerideki hedefim ve en büyük hayalim, uluslararası arenada İstiklal Marşı’nı okutabilmek ve bu gururu yaşatabilmek” diye konuştu.

Spor dışında e-ticaretle de uğraştığını anlatan şampiyon Gülsüm Asarcık, ayrıca pazarcılık yapan babasına da zaman zaman yardım ettiğini dile getirdi. Asarcık, “Antrenmanlar ve okul dışında takı satıyorum ve yarı zamanlı işlere gidiyorum. Ayrıca pazar esnafı olan babama da yardım ediyorum. Kendi masrafımı kendim çıkarıyorum” dedi.

Türkiye Kick Boks Şampiyonasında 3’üncü olan Gülsüm Asarcık’ın babası pazar esnafı İsmail Asarcık da, kızının tek başına desteksiz bir şekilde bu zamana geldiğini belirterek, “Kızıma maddi destekte bulunmadım. Ne yaptıysa kendisi yaptı. Gurur duyuyorum. Anlatılmaz bir duygu” ifadelerini kullandı. (1HA)

Editör: Haber Merkezi