Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, "Futbolun aktörü futbolcudur. Ancak son zamanlarda hakemler, futbolun aktörleri haline geldi. Her maçtan sonra hakemler konuşuluyor" dedi.

Mehmet Özdilek, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında takımın son durumuyla ilgili bilgiler verdi. Defans bloğundaki sıkıntılarının devam ettiğini, bunu gidermek için çaba harcadıklarını vurgulayan Mehmet Özdilek, Gaziantepspor maçını değerlendirirken şunları söyledi:

"Beklemediğimiz bir yenilgi aldık. İlk yarı boyunca rakibin tek bir pozisyonu vardı. Golün iptaliyle ilgili kararın çok doğru olmadığını belirtmiştim. Hakemler elbette gördüklerini çalacaklar, ancak yan hakemlerin özellikle 5'inci hakemlerin oyuna bu kadar müdahil olmalarını anlamıyorum. Ancak 5'inci hakemin müdahalesiyle bir karar verildi. Bizim için de Gaziantepspor için de çok önemli bir maçtı. Bir pozisyonla maçı veriyorsunuz. Hakemlere inancımız, güvenimiz sonsuz. Ancak son zamanlarda hakemler futbolun aktörleri haline geliyorlar. Bu kadar çok hakemlerin konuşulması, çok hoş değil."

Mehmet Özdilek, olaylar yaşanmasına sebep olan hakemlerin üst üste maçlara verilmesini MHK'nin düşünmesi gerektiğini ifade ederken, "Bize anlatılanlarla yaşananlar çok farklı oluyor. Herkes hata yapabilir önemli olan kasıt olmasın. İnsanlar cesaretli olmalı ve hakemler maçlarda gördüklerini çalmalı. Ancak aradan 4-5 pozisyon geçtikten sonra çalıyorsan, orada bir şey var demektir'' diye konuştu.

Takım olarak zor bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Mehmet Özdilek, sahalarında kaybettikleri maçı telafi etmek için Akhisar Belediyespor deplasmanının çok iyi bir fırsat olacağını anlatırken de şöyle konuştu:

"Üst üste deplasmana gidiyoruz. Geldiğimiz günden bu yana tam kadro çalışma olanağımız olmadı. Karamsar bir durumumuz yok, ancak üzerimizde bir baskı var. Ne kadar önce nefes alır hale gelirsek, o kadar çabuk önümüzü görme fırsatımız olacak. Mücadele gücü yüksek bir takımız. Alacağımız puanlarla bu mücadelemizi avantaja dönüştüreceğiz. Her maça tek tek bakıyoruz. Bizim için en önemli maç, önümüzdeki Akhisar Belediyespor maçı. Onların da üzerinde büyük bir baskı var. Elbette Onların bu durumundan yararlanmak istiyoruz."
Editör: Haber Merkezi