Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular pas ve taktik çalışması yaptı. Milli takım kampında bulunan Mario Gavranoviç ile Majid Hosseini ile sakatlığı bulunan Mensah antrenmanda yer almadı. Campanharo ve Uğur Demirok düz koşu yaptı.

‘YARINDAN SONRA TAM TAKIM OLACAĞIZ, ÇALIŞMALARIMIZ BU ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR’

Antrenman öncesi açıklama yapan Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Kolay maç yok. Rakip analizde farklı faktörler ön plana çıkıyor. Bu haftaki rakibimiz Göztepe evinde yaptığı 6 maçın 5'ini kaybetmiş. Deplasmanda da 6 maçın 4'ünden puan almış. Göztepe içeride zorluk çeken ama deplasmanda rahat oynayan bir takım. Bizimde 15 puanı evimizde 18 yapmamız için bütün performansımızı yüzde 100'ün üstüne çıkmamız gereken bir maç. Burada yine taraftarımıza çok büyük görev düşüyor. Şehrimizin takımının yanında olması ve hem taraftarın hem de futbolcuların sonuna kadar mücadele etmesi gerekiyor. Milli takım kampında olan futbolcular var. İsviçre milli takım kampında Mario Gavranovic dünkü oynanan maçta forma giydi. Bu iyi oldu, zira milli takıma giden oyuncu oynamadan gelince burada geriden başlıyor. Biz burada hazırlık maçı yapıyoruz, yüzde yüz antrenmanlar yapıyoruz ama milli takımda taktik antrenmanları yaptıkları için zaman zaman futbolcular performans düşüklüğü yaşayabiliyor. Yarından sonra tam takım olacağız, çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor" diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ DEVRE ARASINA KADAR DÜŞME POTASINDAN UZAKTA YER BULMAK’

Deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman açıklamasının devamında, "Sistemde 3 Türk oynamaz zorunluluğu var. O mevkide oynayan Türk futbolcularda problem olunca yerlerine oynayacak yerli futbolcu koyamıyoruz, sıkıntımız burada. O zaman iş yaz-boz'a dönüyor. Bazen izleyenler orayı hesaplayamayabiliyor. Devre arasına kadar elimizdeki oyuncuları farklı pozisyonda da oynatarak karşımıza çıkacak bir sonraki hamleyi düşünüyoruz. Hedefimiz devre arasına kadar düşme potasından uzakta yer bulmak. Bu maç çok önemli. Puanımızı 15'den 18'e çıkartarak sıçrama aşığına geleceğimiz çok Bize sıçramayı yaptırması gereken maç Göztepe maçı. Taraftarımızdan oyuncumuza destek bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

DİMİTRİOS KOLOVETSİOS: ŞU ANDAN İTİBAREN ÖNÜMÜZDEKİ GÖZTEPE MAÇINA ODAKLANDIK

Kayserispor’un Yunan stoperi Dimitrios Kolovetsios ise, "İlk günlere nazaran daha iyi durumdayız. Aldığımız puanlar bizim için önemliydi. Şu andan itibaren önümüzdeki Göztepe maçına odaklandık. Bu hafta çok iyi çalışıp Göztepe maçından 3 puan almamız lazım. Hocamızın isteklerini yerine getirip galip gelmek istiyoruz. Takım için her maç elimden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyorum. Öncelikle işim savunma yapmak. Ama buna ofansif anlamda da katkı olarak gol eklersem tabii ki çok daha iyi. Takımıma hem savunma hem hücumda elimden gelen desteği sağlamak istiyorum" diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi