Kayseri’de Vali Gökmen Çiçek’in de talimatıyla bu sezon kış sporları turnuvası düzenlenmesine karar verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde turnuva hazırlıkları başladı. Turnuvayla, yetenekli sporcuların Türk sporuna kazandırılması hedefleniyor. Kayak başta olmak üzere alp disiplini ve snowboard gibi branşlarda şampiyon adayı sporcular yetişeceğini belirten Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

‘SPOR YAPMAYAN HİÇBİR ÇOCUĞUMUZUN KALMAMASINI HEDEFLİYORUZ’

Kayseri’de spor yapmayan hiçbir çocuğun kalmamasını istediklerini belirten Kabakcı, kentte yaklaşık 65 branşta eğitimler verildiğini ve olimpiyat sporcusu çıkarmanın hedeflendiğini söyledi. Kabakcı, “Şehrimizde hem okul sporlarında hem diğer branşlarda önemli destekler veriyoruz. Spor yapmayan hiçbir çocuğumuzun olmamasını hedefliyoruz. İyi bir yetenek taraması yaptık. Yaklaşık 40 bin ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerini yetenek taramasından geçirdik. Şu anda da seçilmiş bin 100 sporcu öğrencimize eğitim veriyoruz. 1 yıl içerisinde çeşitli branşlara takviye edeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde Kayserimizden olimpiyat sporcusu çıkarmak. Hem sportif organizasyonlarda hem spor ve branş çalışmalarında şehrimiz adına iyi bir noktadayız. Çok önemli branşlardan milli sporcular çıkıyor. Yalnızca birkaç branşta değil onlarca branşta milli sporcular çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHRİMİZ ATLETİZM ŞEHRİ’

Kayseri’nin özellikle atletizm alanında çok başarılı olduğunu belirten Kabakcı, “Şehrimizde sporcu eğitimi verilmeyen branş yok gibi. Yaklaşık 65 federasyonun branşını gerçekleştiriyoruz. Engel tanımayan özel sporcularımızın da dahil olduğu, diğer olimpik branşların da hepsi olmak üzere aktif bir çalışma içerisindeyiz. Uluslararası arenalarda, başta dünya şampiyonalarında ve çeşitli branşlarda önemli başarılarımız var. 2022 yılında yaklaşık 500 civarında madalya kazanıldı. Atletizmde marka bir şehiriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi