Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, Kayseri merkezinden yayın yapan uydu televizyonu TV 1’de Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur’un hazılayıp gazeteciler Metin Kösedağ ve Metin Sönmez ile birlikte sunduğu Sporkolik isimli programa canlı yayın konuğu oldu.

BERNA GÖZBAŞI, eski yöneticiler ve bazı futbolcuların adeta kirli çamaşırlarını ortaya dökTÜ

Programda, ilk olarak Kayserispor Eski Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bedir dönemi masaya yatırıldı. Başkan Berna Gözbaşı, eski yöneticiler ve bazı futbolcuların adeta kirli çamaşırlarını ortaya dökerek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu niteliğinde açıklamalarda bulundu.

GÖZBAŞI, BAKİ ERSOY’UN İDDİALARINI GÜÇLENDİRDİ

Başkan Gözbaşı’nın o programda sarf ettiği sözler ve iddialar, geçtiğimiz günlerde Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na Kayserispor hakkında suç duyurusunda bunun MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ‘un iddialarıyla benzer içerikler taşıdığı gözlendi.

“KAYSERİSPOR BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BANA BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ VERDİ”

Sorulan bir soru üzerine, Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki ile kendisi arasında yaşandığını söylediği bazı özel diyalogları da canlı yayında açıklayan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, büyük bir skandala daha imza attı. Gözbaşı, genel kurul ve genel kurul delegelerini adeta hiçe sayarak Kayserispor Başkanlığı görevini kendisine Özhaseki’nin verdiğini itiraf ederek şöyle konuştu:

Eski yöneticiler sayın Bakan (Mehmet Özhaseki) ile çok mu sık görüşürdü bilmiyorum. Ama ben yüzde yüz şundan eminim ki sayın Bakan (Mehmet Özhaseki) hayatındaki en rahat Kayserispor Başkanı dönemini yaşıyor! Yani çok seyrek, “Nasılsız Bakanım?”- “Nasılsın Berna?” onun dışında hiçbir şekilde çok arayıp sormaz! Yani bu görevi verdi! Yani, ben ona hergün arayım da ne diyeyim!

GAZETECİ METİN SÖNMEZ, SKANDAL İFADELERİ FARKETTİ VE UYARDI: “Bu görevi verdi” CÜMLESİ de tam oturmuyor oraya ama!”

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın canlı yayında sarf ettiği bu skandal ifadeleri fark eden Gazeteci Metin Sönmez ise, “Bu görevi verdi de tam oturmuyor oraya ama! Yani irade genel kuruldadır! Sayın Bakan ( Mehmet Özhaseki ) kucaklayıcı ve yol gösterici bir insan olduğu için yardımcı oluyor doğrudur. Yani bizimle bu programda paylaştığınız şeyleri aynı şekilde sayın bakana da ilettiniz mi? Yani bir yöneticinin bir futbolcudan 100 bin AVRO aldığını sayın bakana ilettiniz mi?” şeklinde bir soru yöneltti.

“Ben sayın bakanı bu konularda rahatsız etmek istemiyorum”

Gazeteci Metin Sönmez’in uyarılarını dikkate alarak soruları cevaplandıran Başkan Gözbaşı, “Ben sayın bakanı bu konularda rahatsız etmek istemiyorum. Ben 10 olay görüyorsam birinde gerçekten içim çok acıyor. Diyorum ki sayın bakanım şu hata olmasa daha iyi değil miydi? diye tabi ki paylaşıyorum. Yani kendisi açıkla veya açıklama diye bir şey söylemiyor” dedi.

Programda , Baki Ersoy’un Kayserispor hakkında yaptığı suç duyuru gündeme geldi

Programın devamında MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Kayserispor hakkında yaptığı suç duyuru gündeme geldi. Gazeteci Metin Sönmez Başkan Berna Gözbaşı’ya, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un “Ben dedemi çok severim. Dedem mezardan çıksa davamı çekmem! Ama Berna hanım Kayseri’nin menfaatleri adına davayı çek derse çekerim!” şeklindeki çıkışını sordu!

“Siz Baki Ersoy’a davayı çektirİR misiniz?”

Tam bu sırada devreye giren Gazeteci Doğan Havur ise yine Başkan Berna Gözbaşı’ya “Siz Baki Ersoy’a davayı çektirir misiniz?” diye sordu.

“KONU YARGIYA İNTİGAL ETTİ, O KONUDA BENİM YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK”

Bu çarpıcı sorulara yanıt veren Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ise, “Şimdi bu olay, yargıya intikal etmiştir. Yani kamu davasına dönebilir! Kamu davasına dönen bir yerde benim sözümün ne kadar geçerliliği olabilir? O konuda benim yapabileceğim bir şey yoktur!” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi