Ziraat Türkiye Kupas karşılaşmasında PTT 1. Lig lideri Kayserispor, Spor Toto Süper lig lideri Beşiktaş’ı ilk yarıda penaltıdan bulduğu gol ile 1-0 yenmeyi başardı. Bu skorla sarı-kırmızılı ekip Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalan takım oldu.

Maç sonrası açıklama yapan Beşiktaş’ın teknik direktörü Slaven Biliç, şöyle dedi: "Turu hak ederek geçtiler. Biz ise gevşek davrandık. Karma bir kadroyla buraya geldik. Beklentim harika bir performas değildi, ama iyi bir futbol bekliyordum. Ama olmadı. Kupada bazı futbolcular şansını iyi değerlendirdi, bazıları da değerlendiremedi. Kupadan elenmek gibi bir kastımız yoktu. Ama elendik. Artık Avrupa ve şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Artık iki kulvarda yarışacağız."

Beşiktaş’ın genel performansıyla ilgili bir soruya Biliç, bu akşamki maçı ayrı tutarak, "Genel performansımız iyi” diye cevap verdi. Biliç, "Bu akşam burada en iyi takımımızla sahaya çıkmadık. Önümüzde önemli maçlar var. Bunlara hazırız. Bu akşam özellikle hücum noktasında eksiktik. Çok sayıda oyuncumuz kadroda değildi. Bizim planımız kupada şans verdiğimiz oyuncularla turu geçmekti. Ama olmadı. Bazen planladığınız bir şeyin sonucunu her zaman alamayabilirsiniz. Bugün de böyle oldu. Genel performanstan memnunum. Herhangi bir endişem ya da kaygım yok" dedi.

Bu akşam çıkacak en iyi takımı bilerek çıkarmadığını belirten Biliç, “Önümüzde önemli maçlar var. Bir taraftan da kadro rotasyonunu devam ettik. Bu oyuncuların bazılarını lig maçlarında da kullanacağız" ifadelerini kullandı.


Kayserispor teknik direktörü Ertuğrul Seçme ise, "Güzel bir futbol oynamak istiyorduk. Bunu gerçekleştirdiğimzi için mutluyuz. Seyiri güzel bir müsabaka oldu. Turu geçtiğimiz için mutluyuz. Beşiktaş’a Avrupa yolunda başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye Kupası’ndaki hedefinin sorulması üzerine de Seçme, "Kadro olarak tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız. Kupada inşallah finale kadar gideceğiz. Kadromuz, ligde ve kupada mücadele etmeye yeterli" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi