Kayserispor Kulübü’nde Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu listesi belirlenerek Divan Başkanlığına sunulurken, Berna Gözbaşı tek aday olarak yeniden başkan seçildi. Yeni yönetime işadamı Ali Çamlı’da girdi. Yeni yönetim 18’den 11’ indirildi. Yeni yönetimde ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İbrahim Somtaş’ da yer aldı. Öte yandan Kayserispor’un mali tablosuda okundu. Kayserispor güncel borcunun 272 milyon TL olduğu ifade edildi.

KARNIMIZI KAŞIYA KAŞIYA MAÇ İZLEMEK İSTİYORUZ

Genel Kurulda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “ Nezih bir ortamda genel kurul yapılıyor. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu şehir hep pozitif olarak anılmalıdır. Berna Gözbaşı’nı takdir etmek durumdayız. Sadece teşekkür etmek yeterli değil, bunun yanında mali destek mutlaka olmazsa olmazıdır. Spor denince biraz sıkıntıya giriyoruz. Geçmişi konuşarak kimsenin kazanım sağlayacağını da düşünmüyorum. Bu sene karnımızı kaşıya kaşıya maç izleyebilirmiyiz. El ele gönül gönüle Kayserispor’umuza destek olmak lazım.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık ise, “Kayserispor, Kayseri’nin ortak bir değeri, Kayserispor, bir grubun, bir zümrenin, bir siyasetin değildir. Son iki sezonda sıkıntılı günler geçirdik. Sayın Berna hanıma teşekkür ediyorum. Kadının elinin değdiği heryerde bir şeffalık ve güven oluyor. Yeni yönetime de başarılar diliyorum. Kayserispor üst sıralarda yerini alır ve bizi Avrupa’da bizi temsil eder.”diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız’da, Kayserispor Genel Kurulun hayırlı olmasını temenni ederek, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Son olarak Konuşan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, “ 1,5 yıldır Kayserispor’un başkanlığını yapmaktan onur duyuyorum. Süper ligin tek kadın başkanı olmam tüm ilginin Kayserispor’a yönelmesine oldu. Geçtiğimiz kongrede ben bırakıyordum. Tesadüfen ligde kaldınız cümlelerin haksız olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan, hukuk 35 FIFA, 31 Federasyon, 15 İcra dosyasını kapattık. Geçmişte ben yönetimde de yer aldım. Benim bildiğimden çok daha ağır bir tablo olduğunu başkan olduktan sonra öğrendim. Keşke bu durum açıkça paylaşılsaydı. O dönemde banka ile yapılan yapılanma iyi yapılsaydı. Biz bunların bedelini ödüyoruz. 29 milyon faiz ödedik. Bu banka ile yeniden yapılandırma için çalışmalarımız devam ediyor. Önceki dönemlerden gelen borcu nasıl çözeceğimizi konuşmamız lazım. Kulübümüzün gelirleri ile ödenmesi mümkün değil. Ciddi miktarda bağışta bulundum. Bu bağışın diğer başkanlara örnek olmasını diliyorum. Tahtamız halen kapalı. Bununla ilgili ben ciddi katkılarda bulunacağım. Bu sadece bir kişi ile olacak ile mümkün değil. Kayseri iş dünyası açısından söyleyeceklerim var. Şehir dışından beni araya firmalar var. Beni şu anada kadar Kayseri’den ve Kayseri’den ürün satanlar hiçbir firma aramadı. Burası şehrin takımı. Ben esefle kınıyorum. Kayseri’de sucuk-pastırma markamız var. İş dünyasına çağrıda bulunmak istiyorum.”dedi.

Yapılan genel kurul sonrasında Kayserispor’un yeni yönetimi şu şekilde oldu:

Asil Üyeler: Berna Gözbaşı (Başkan), Ali Çamlı, Yücel Şahin, Ali Kaynar, Onur Gözbaşı, İbrahim Somtaş, Hasan Köse, Bilal Yıldız, Emir Akpınar, Erol Çetin, Tufan Koç

Yedek Üyeler: Soner Topsakal, Muhammed Ali Temel, Mehmet Baykan, Fatih Şen, Mehmet Kalem, Mehmet Yay, Mustafa Altun,Cihan Şahin, Semra Demirer, Safiye Çalapkorur Horoz, Veysel Serdar.

Editör: Haber Merkezi