Kayseri Yerel Haber Spor Müdürü Ahmet Şan, 30 Kasım 2019’da yapılacak olan Kayserispor kongresinin ‘oldu bitti’ ye getirilmemesi gerektiğini açıkladı. Kayserispor’un başarısı için yeni bir isme ihtiyaç olduğuna işaret eden Gazeteci Ahmet Şan “ denenmiş, denenmez diye bir atasözü var. Laf olsun diye kongre yapıp aynı isimlerle devam etmenin Kayserispor’a yarar değil zarar getireceği kanısındayım. Kayserispor’u yönetecek kişi hem yetki hemde sorumluluğu alabilmeli” şeklinde konuştu.

Kanal 38’de her pazartesi yayınlanan ‘Spor Arena’ programında Kanal 38 Haber Müdürü Mesut Koç ve Spor Müdürü Koray Ülger ile Kayserispor kongresi öncesi görüşlerini açıklayan Kayseri Yerel Haber Spor Müdürü Ahmet Şan, Kayserispor’da yapılacak kongrenin öncelikle sistemsel anlamda bir değişim yaşatması gerektiğinin altını çizdi.

Kayserispor’daki sorunun yöneticilerden tek bir kişiye bağlanmasının doğru olmadığını da kaydeden Ahmet Şan “ Recep Mamur döneminde sporsal başarı vardı ancak bu kezde taraftar maçlara gelmez oldu. Erol Bedir döneminde ise Kayserispor tarihinde ilk kez 10 TL sms atın mantığıyla yönetilmeye başlandı.Kayserispor gibi büyük bir camianın 10 TL sms ile sorunlarını çözemeyeceğini düşünüyorum. Memduh Başkanın dediği gibi ‘davul benim sırtımda tokmak başkasının elinde olmaz’ sözünden yola çıkarsak Kayserispor’da yeni bir isme ihtiyaç var. Bu isim hem sorumluluğu olacak, hem de yetkisi olacak. Örneğin mevcut Başkan Hamdi Elcüman bir devlet memuru. İşinde başarılı, şahsiyet olarakta çok güzel bir insandır ancak mevcut sistemden dolayı Kayserispor Başkanlığında mağdur edilmektedir. Adamın sorumluluğu var ancak yetkisi yok. Yani futbolculara kesenin ağzını açtım, bu hafta size 100 bin TL prim veriyorum diyemiyor. Futbolda bunu yapamazsanız başarıyada ulaşamazsınız. Dolayısıyla denenmişlerin tekrar denenmesi yanlış olur. Kayserispor yeni bir isme emaneti teslim etmeli. Teslim ederkende kongreyle gelen ve bir süre önce istifa eden eski başkan Erol Bedir ve daha önceki yöneticiler salona gelip, kim ne kadar aldı, önceki yönetim kaç lira borçla devretti. Kayserispor’un kasasında kaç para var, borcu nedir, alacağı kaç kuruştur. Tek tek açıklamalı ve Kayseri kamuoyundaki dedikodulara son vermeli.” Dedi.

HABER: SAFİYE BİNGÖL

Editör: Haber Merkezi