“Benim hayatım futbol. Bu yüzden bu yaşta saçım beyazladı" diyerek a çıklamasına başlayan Romen teknik adam, şöyle devam etti:

"Futbolcularım benim ailem, ben de onların babasıyım. Nasıl ki bir baba ailesi ile ilgilenmek zorundaysa bende onlarla ilgilenmek zorundayım. İyi bir takımımız olduğunu herkes söylüyor. Her takım iyi transferler yaptı ve hazırlandı. Kolay değil 15 yeni transferin yapılması, biz bunu yaptık. Taraftarların sabırlı olması gerekiyor. Benim sihirli değneğim yok. Mourinho yada Guardiola değilim, ben sadece Sumudica’yım. Aşağı yukarı takımı kafamda kurdum. 8 sporcu aklımda, hazır. Galatasaray maçı zor olacak. Biz oraya kazanmak için gideceğiz. Ben oraya gidip futbolumuzu oynamak istiyorum. Çok büyük bir takıma karşı oynayacağız. Şunun garantisini verebilirim; sahaya çıkacak futbolcu benim gibi canını dişine takarak oynayacak. Sahada oynamayacak olan futbolcu benimle birlikte yedek kulübesinde bile oturamaz. Bu yüzden 25 futbolcum var. Benim için yıldız futbolcu fark etmez. Kim çok çalışır, hak ederse o oynayacak.”

“FUTBOL AİLEMDEN ÖNCE GELİR”

Romen çalıştırıcı, takımınma tansfer yapıp yapmayacağı konusunda sorulan bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Bir stoper transfer etmeyi düşünüyorduk ama Kana Bıyık çok iyi döndü. Ondan çok memnunum o nedenle transfer yapmayı düşünmüyorum. Takımda herkes bir olmak zorunda. Futbolcular taraftarlar onlara yakın olduğunda hissetmeliler. Yalnız hiçbir şey yapılmaz. Taraftar, takım ve yönetim birlik olduğunda neler yapılabilir herkese göstereceğiz. Örneğin, ben tek başıma sokağa çıksam birine sataşsam hemen tepki gösterebilirler ama hep beraber çıkarsak karşımızda durmaya çekinirler; işte takım, taraftar ve yönetim bir olursak aynen böyle olur. Hırsım konusunda ise Romanya’da 4-5 maç ceza aldım. Bunun cezasını çektim. Ama ben buyum, değişemem. Türkiye’de bunu dengeledim. Dengelemek zorunda olduğumu biliyorum. Kayseri benim için harika bir yer, bu şehri seviyorum. Kimsensin sırtını okşamam. Ama takımdaki herkesi seviyorum. Umarım iyi bir takım oluruz. Türkiye’de sürekli hoca değişiyor bunu anlamıyorum. Ama umarım sezonu iyi bir yerde bitiririz. Değinmeden geçemeyeceğim; biraz korkum var. Biraz çılgınım. Taraftarımız da çılgın. Ben bir şey yaptığım zaman onların sahaya girmesinden korkuyorum. Ben bir şey söyleyeceğim bunu söylemekten utanıyorum ama; futbol ailemden önce gelir. Futbol bana hayatımda her şeyi verdi, her şeyi kazandırdı.”

Editör: Haber Merkezi