Süper Ligin 11. haftasında oynanan ve 2-2 biten Adana Demirspor maçı sonrasında ev sahibi Yukatel Kayserispor ve rakibi Adana Demirspor, PFDK tarafından disipline sevk edilmişti. Kuruldan Kayserispor’a ve misafir takıma ceza kararı çıktı. Kayserispor’a para ve taraftara bilet bloke cezaları verilirken. Adana Demirspor’a da taraftarının sebep olduğu olaylar nedeniyle para cezası kesildi.


PFDK'dan Kayserispor ile ilgili alınan kararda; "Kayserispor kulübünün, Adana Demirspor maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kuzey Tribün Kuzey Alt C numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet çerçevesindeki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi" denildi.

PFDK, Adana Demirspor kulübüyle ilgili de şu kararı aldı: “Adana Demirspor taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 70 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 125 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.”

Editör: Haber Merkezi