Başkan Büyükkılıç, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve sarı kırmızılı kulübün yeni sponsoru Yukatel’in Başkanı Yusuf Karataş ile birlikte, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı’nın da katılımıyla ulusal basın temsilcileri ile zirvede bir araya geldi.

Misafirlere Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile ilgili bilgiler veren Büyükkılıç, Erciyes’in artık yaz, kış olmak üzere 12 ay sporun merkezi olması için çalıştıklarını söyledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Şu anda Erciyes Dağı’mızda bin 800 metre yükseklikte irtifa bölgesinde bulunuyorsunuz. Görüldüğü gibi Kosova takımı burada kampta ve çalışmasını sürdürüyor. Böyle güzel bir ortamda oksijeni bol ve depolanma açısından önemli bir kriter arz ediyor” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Erciyes Kayak Merkezi’nin 19 mekanik tesisi, 34 pisti ve 100 kilometreden fazla pist uzunluğu ile dünya standartlarında hizmetini verdiğini hatırlatarak, “Böyle güzel bir ortamın 4 aya özgü etkinlikle kalmamasını, yayla turizmi, kamp turizmi, yüksek irtifa merkezi ve sıcak su gibi çalışmalarla, Kayseri’mizin bu güzel imkânlarını, Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği bu fırsatı 12 aya yaymak suretiyle yararlanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürmekteyiz” diye konuştu.

2 SAHA HİZMETTE, 6 SAHANIN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Merkezde 2 sahanın hayata geçirildiğini, 6 sahanın da yapıldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda iki sahanın yanında kendi fitness centeri ile diğer imkânları ile tesislerimiz hizmetini veriyor. Daha sonraki süreçte ihalesini yaptığımız olimpik yüzme havuzu, spor salonu, profesyonel fitness center merkezimizi, tüm takımlara özgü, yapacağımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi bir noktadayız. Erciyes Dağımızdaki arazinin 26 milyon metrekare tapusu Kayseri Büyükşehir Belediyemize ait.

Spor A.Ş. ile hem spor konusunda hem tıp fakültesi olarak aşı çalışmalarında kamuoyunda takdir toplayan Kayseri Erciyes Üniversitemiz ile paydaşlarımızla, özelde de Kayserispor’umuzun bizlere sürekli önerileri ve tavsiyeleri ile profesyonelce yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzel anlamlı tesisin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, katkısı olan dostlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi. Büyükkılıç, hem kaynakların gereksiz yere ülke dışında sarf edilmesini önlemek amacıyla hem de her alandaki spor camiasına böyle güzel fırsatları sunmak amacıyla yapılan çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti.

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı da yaptığı konuşmada, “Kayserispor camiası için buraya gelen her yabancı takım ile bizlere maç yapma imkânı doğuyor, yurt dışı kampı ihtiyacı kalmıyor. Büyük takımların da cazibe merkezi olmasını diliyorum” derken, Yukatel Başkanı Yusuf Karataş ise böyle güzel bir tesiste bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkesi tebrik edip, sportif alanda başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi