Çocukların zeka sporu turnuvası ile hem eğleneceğini hem de öğreneceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Gelecek nesillere daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Kocasinan bırakmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek, onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu noktada çocukları ve gençleri satranç ile buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla turnuva düzenliyoruz.

Bu yarışma sayesinde gençlerimiz, kazanma ve mücadelenin zekayla, akılla olan tarafını ortaya koyacaklar. Yavrularımız, turnuva sayesinde hem eğlenerek öğrenecek hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçirecekler. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. Biz onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Kayseri Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilciği işbirliğiyle düzenlenen İlkokullar Arası Ödüllü Satranç Takım Turnuvası, 25 ve 26 Mayıs tarihinde Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kocasinan sınırlarında bulunan ilkokul öğrencilerinin katılacağı turnuva, B kategori 6-7 yaş, A Kategori 8-9 yaş olmak üzere 2 kategori yer alıyor. Zeka sporuna katılmak isteyen öğrencilerin, kayıt için www.kayseri.tsf.org.tr adresinden ve detaylı bilgi için ise 0(554) 797 52 65’ nolu telefondan aramaları yeterli olacağı belirtildi. Yarışmada ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa, sporculara madalya ve çeşitli ödüller verilecek.

Editör: Haber Merkezi