Şuan hali hazırda da Kayserispor Kulüp Eski Başkanı Mamur ve Kulüp Menajeri Süleyman Hurma’nın da aralarında bulunduğu ve eski yöneticilerin yargılandığı kamuoyunca bilinen bir dava var. Tabi sonuç ne olur bilemem. Dava sürecinde yorum yapmak doğru olmayacağından bir şey söylemek istemiyorum.

Gelelim asıl konuya, geçtiğimiz ay Kayserispor, Olağanüstü Genel Kurulda yaparak, Başkanlığa Yücel Şahin seçti. Seçimde, uzun yıllardır sarı kırmızılı kulübün başkanlık görevini yürüten Recep Mamur ise, aday olmadı ve kongreye gelmedi.

Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
"Yücel Şahin, İskender Belük, Mustafa Özhaseki, Rifat Pehlivan, Mehmet Hızlıer, Mehmet Delikan, Serdar Maraşlı, Ali Çetin, Erdem Temizyürek, Oğuz Ortaköylüoğlu, Özhan İnce."




Kongre yapıldı. 
Başkan seçildi.
İşte her şey bundan sonra başladı. 

Kongrenin yapıldığı gün, Kayserispor’dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"15 Kasım tarihinde seçilen yönetim kurulumuz, Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve Başkanımız Sayın Recep Mamur'un daha etkin ve güçlü bir yapı oluşturmalarına zaman kazandırmak için Kayserispor menfaatleri adına memnuniyetle görev almıştır. Yönetim kurulumuz, önümüzdeki günlerde, kendileriyle görüşerek yeni bir kongre tarihi belirleyecektir. Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur."


Kayserispor’dan yapılan açıklamanın ardından başkanlığına seçilen Yücel Şahin, bir açıklama yaparak, gelecek ay içinde yeniden olağanüstü kongre yapacaklarını ve görevi yeniden Recep Mamur'a bırakacağını söyledi.

Yani yeniden Recep Mamur’u Kayserispor Başkanlığına getirecekler.

PEKİ NEDEN? 
Recep Mamur, Kayserispor’u satın mı almıştır?
10 yıldır Recep Mamur bu kulüpte zaten başkan değil midir?
Başka aday olmak isteyen kimse yok mudur?
Kayserispor üzerinden çıkarları mı vardır?
Kim neden Recep Mamur’un başkan olmasını istiyor?


Aslında nedenler ve niçinler çoğaltılabilir ancak şimdilik bunlar yeter.
Bu yaşananların ardından Kayserispor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kulüp tesislerini ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Özhaseki’ye Kulüp Eski Başkanı Recep Mamur eşlik etti. Aslında bunun da ayrı bir muamma olduğunu söyleyebiliriz. 

Neden Recep Mamur?
Yeni Başkan Yücel Şahin nerde?
Yücel Şahin gerçekten ‘BAŞKAN’ seçilmedi mi?
Yoksa Sayın Özhaseki mi çağırdı ESKİ BAŞKAN MAMUR’U?




Bu yazıyı yazarken, Kayserispor’un resmi internet sitesine baktım. (http://www.kayserispor.org.tr) İçerisinde gördüğüm beni çok da şaşırtmadı. Kulüp Başkanı değişmesine rağmen Başkan hala RECEP MAMUR olarak gözüküyor. Tamam devredilecek de, en azından Mamur, yeniden başkan olana kadar bari YÜCEL ŞAHİN’İ koysaydınız.



Bundan önceki yıllarda da seçimler oldu. Recep Mamur aday olmadı. Ne hikmet hali bilinmez Mamur’un olmadığı seçimlerde bile yine Recep Mamur başkan seçildi. Ne bu ısrar kardeşim ne oluyor? Başkan Mamur istemiyor ama delegeler istiyor öyle mi? Bu kadar bilinmezlerin olmadığı seçimlerin altında ne var ki? Seçim oluyor. 208 delegeden 55’i katılıyor. Çoğunluğa bakılmaksızın seçim yapılıyor. Diğer delegeler nerde? Genel kurula davet edilmedi mi? Yoksa kendileri mi gelmedi? Kim bu delegeler? Ben bugüne kadar izlemek ve haber yapmak üzere katıldığım genel kurullar da delegelerin tamamını hiç görmedim. Yoksa bu delegeler hayali mi?

Sayın Recep Mamur 
10 yıl yetmez mi? 
Bırakma zamanı gelmedi mi?
Tesisleri de yaptırdınız daha ne yapacaksın?
Gençler ve yeni kişiler aday olmasın mı?
Hep siz mi başkan olacaksınız?


6 Aralık’ta Kayserispor yeniden olağanüstü genel kurula gidecek. Sonra ki süreçte ne olur bilemem ancak Kayserispor’da doğru işlerin yapılmasını isterim.



Editör: Haber Merkezi