Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında öğrencilere goalball formaları, dizlik, dirseklik,goalballtopları ve gözlükleri hediye edildi. Daha sonra turnuva birincisi görme engelliler okulu takımı Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çınar grubu öğrencileri ile bir dostluk maçı gerçekleştirdiler. Görme engelliler okulu öğrencilerinin kazandıkları maçta öğrencilere madalyalarını Okul Müdürü Tuncay Demir takdim etti.

Kocasinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Hökelek: “Bu projemizin özel insanlara dokunduğunu ve etkisinin büyük olduğunu hissediyorum; bu da umut veriyor. Öğrencilerimizde engellilik alanına yönelik farkındalık yaratan bu projemizde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Emel Tarman Görme Engelliler Okulu Müdürü Tuncay Demir yaptığı açıklamada; “ Bugün liseli öğrencilerimiz ile çok anlamlı bir projede biraraya gelerek okulumuzda goalball turnuvası gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin çok mutlu oldukları ve farkındalık oluşturan bir etkinlik gerçekleşti. Öncelikle bu projeye destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diyerek duygularını ifade etti.

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çınar grubu üyesi Gönül Polat; “Engelli bireylerin hayatlarında fark yaratan her çalışma gibi bu projemiz deçok kıymetliydi. İçerisinde bulunmaktan övünç duyduğum bu projede yer almaktan dolayı çok gururlu olduğumu belirtmek isterim. Görme engelli kardeşlerimizle çok keyifli ve kaliteli vakit geçirdik, onlarla sohbet etme, onları tanıma ve anlama fırsatı yakaladım.”dedi.

Editör: Haber Merkezi