ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) yapılan Özel Yetenek Sınavı'nda 800 metre koşusunda yarışan kız öğrenci adaylarından bazıları sıcağın etkisiyle baygınlık geçirdi.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren ve belli bir puan alarak, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Meslek Okulu'nu tercih eden öğrenci adayları, bu okulun Özel Yetenek Sınavı'na girdi. Sınavların zorlu geçtiğini kaydeden ERÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Aycan, ''Bu Özel Yetenek Sınavı, Türkiye'deki bütün Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları'nda yapılan bir sınav. Okulumuza alacağımız öğrencileri, seçme sınavı. Bu sene sınavı 3 aşamalı olarak yapıyoruz. Birinci aşamada 100 metre koşusu, ikinci aşamada kızlar için 800, erkekler için de 1500 metre koşusu, üçüncü aşamada ise koordinasyon parkuru dediğimiz bir parkur var ve aday öğrenciler o parkurda yeteneklerini gösterecekler. Biz bu yıl toplam 350 öğrenci alacağız ve 1400 başvuru yapıldı. Okulumuza ilgi var'' dedi.

Özel Yetenek Sınavı'nda öğrenci adayı kızlar, gruplar halinde 800 metre koştular. Pistte birbirleriyle kıyasıya mücadele eden kızlardan bazıları, 35 dereceye ulaşan sıcağın etkisiyle bayıldı. Koşu sonunda nefes almakta zorlanan adaylar, kendilerini hemen yere bıraktılar. Pist kenarında bekleyen ambulanstaki sağlık görevlileri, baygınlık geçiren ve fenalaşan gençlere müdahale ettiler. Koşuda rahatsızlananların bazılarına ise aileleri ile spor kulübü antrenörleri yardımcı olmaya çalıştı. Koşuyu tamamlayan adayların birçoğu da pist kenarına hortumla çekilen suya koşarak serinlemeye çalıştılar.

Sağlık görevlileri, yarış stresi ve aşırı sıcakların gençleri etkilediğini, koşu sırasında ya da bitiminde bazı gençlerin baygınlık geçirdiklerini, ancak ciddi bir sorun yaşamadıklarını belirttiler. Koşuların, gençlerin en iyi performans gösterebildikleri öğleden önce yapıldığını kaydeden okulun öğretim elemanları da, ancak mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının öğrenci adaylarını etkilediğini bildirdiler.


Editör: Haber Merkezi