Kayserispor deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumunda oynanan maça, Doğan, Aziz, Kolovetsios, Uğur Demirok, Kvrzıc, Karlo Muhar, Avramovski, Lennon, Petro, İlhan Parlak, Muğdat ilk 11’i çıktı.

Trabzonspor ise sahaya; Uğurcan, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Vitor Hugo, Marlon, Flavio, Baker, Bakasetas, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny ilk 11’i ile çıktı. İlk yarıda Kayserispor çok kötü bir futbol sergiledi. 6. Dakikada Muğdat ile öne geçen Kayserispor, 29 dakikada Bakasetas’ı durduramayınca golü kalesinde gördü. Trabzonspor’un tek kale oynadığı maçta Kayserispor’un bireysel hataları adeta saç baş yoldurdu. Defansta özellikle Uğur ve Kolovetsios’un ilk hamlelerde geç kalması Trabzonspor’a pozisyon oldu. İlk yarıda Trabzonspor topla oynama oranı yüzde 75 iken, Kayserispor ise yüzde 25 topla oynayabildi.

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına Kayserispor 2 değişiklik ile başladı. Kayserispor’un golünü atan Muğdat ve Muhar’ın yerine Melih Okutan ve Attamah girdi. Kayserispor ikinci yarıya da kontrollü başladı. Birinci ve ikinci bölgede yapılan top kayıpları ile Trabzonspor tehlike yarattı.

48 dakikada Aziz taç atışı kullandı. İlhan parlak’ın kafasından seken top Djaniny’nin eline çarptı. Kayserispor’lu futbolcular penaltı bekledi.

Maçın 52 dakikasında Nwakaeme’nin sert vuruşunu Doğan kornere çeldi.

Dakika 62’de Bakasetas’a arkadan müdahale yapan Kolovetsios sarı kart gördü.

Dakika 63’te Bakasetas’ın kullandığı serbest vuruşu Doğan son anda kurtardı, dönen topa vuran Flavio kafa ile vurmasına rağmen Doğan yine kurtardı.

Dakika 74 Lennon sol taraftan Trabzonspor ceza sahasına girdi, topu ortaya çıkardı ama kimse vurmadı.

Dakika 75’te Melih Okutan ile İlhan Parlak sağ kanattan tehlike yarattı. Ceza sahasına yapılan ortayı Trabzonspor defası önledi.

Dakika 78’de ikinci yarıda oyuna giren Melih Okutan’ın yerine Ramazan Civelek girdi.

Dakika 79 Ekuban’ın ceza sahası dışında sert vuruşu top direkten döndü.

Dakika 84 sol taraftan serbest vuruşu kullanan Bakasetas’ın şutunu Doğan Alemdar son anda kurtardı.

Dakika 86 Baker’in serbest vuruşunda top yine direkten döndü.

Dakika 89 Yusuf Sarı sol kanttan sert vuruşunu Doğan Alemdar köşeden topu son anda kornere çeldi.

Yürekleri ağza getiren maçta Kayserispor’un genç yıldızı Doğan Alemdar 10 kurtarışla maçın adamı oldu. Kayserispor verdiği mücadelenin karşılığını alarak zorlu deplasmanda 1 puanla dönmesini bildi.

Editör: Haber Merkezi