Kadir Has Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşmalarda 5 gün boyunca 50 ilden 1700 genç sporcu mücadele edecek. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Kayseri’de önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Yoğun bir katılımla gerçekleştirdiğimiz şampiyona spor turizmi adına da önemli görüyoruz.

Olimpiyatlarda elde edilen derecelerle karateye olan ilgi artı. Karate branşına olan ilgişampiyonaya olan katılımında artırdı. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde salon girişinde ve içeride maske, mesafe ve hijyen kurallarına gerekli özeni gösteriyoruz. Bu şampiyonalar alt yapıya, TOHM’lara sporcu kazandırmak adına çok önemli" diye konuştu.

Karşılaşmaları yerinde görmek amacıyla Kayseri'ye gelen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Mehmet Kör ise "Türkiye’mizin geleceği olan sporcularımıza böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Kayseri’ye teşekkür ediyorum.

Burada yapılan şampiyonada ilk dörde kalan sporcular, Ülkemizde gerçekleştirilecek olan Dünya Gençlik Ligine katılmaya hak kazanacaklar. Katılan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi