TALAS Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından Ali Dağı'nda düzenlenen 8'inci Açık Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası başladı.

Yurtiçinden 20 pilotun katıldığı şampiyona için tören düzenlendi. Törende konuşan Talas Belediye Başkanvekili Nuriye Şimşek, Ali Dağı'nın önemini belirterek, "İlimiz ve ilçemiz için önemli bir yer. Bu spora gönül verenlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah yeni Türkiye rekorları kırılır. Amacımız Ali Dağı'nı dev organizasyonlara ev sahipliği yaptırmak. Projelerimiz hazır" dedi. Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Bağırgan da, bu yıl Ali Dağı'nın 4 büyük organizasyon yaptığını belirterek, termik ve mesafeler açısından önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez ise "Katkılarından dolayı Talas Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Ali Dağı'nda çok büyük organizasyonlar gerçekleştirdi" diye konuştu. Yarışma direktörü Murat Bayçora da, şimdiye kadar Ali Dağı'nda 5 büyük yelken kanat şampiyonası düzenlendiğini ifade ederek, "2012 yılı Avrupa Yelken Kanat Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. 2011'de de test kupasını gerçekleştirdik. Buradan uzun mesafeli uçuşlar gerçekleştirildi. Türkiye rekorları kırıldı" diyerek Talas'ın önemine dikkat çekti. Yarışmacılar da Ali Dağı'nda uçmanın keyfini yaşadıklarını anlatarak, dereceye girmek için mücadele edeceklerini belirttiler. Yarışmada dereceye girenlerden oluşacak yelken kanat milli takımı, yurtdışında düzenlenecek organizasyonlarda ülkemizi temsil edecek. Şampiyona 7 Eylül 2014 Pazar günü sona erecek.


 
Editör: Haber Merkezi