Kayseri ev sahipliğinde yapılacak yarışlar 3 gün sürecek. 85'i erkek, 47'si kız olmak üzere 132 sporcunun katıldığı yarışlarda takım halinde başarılı olan 4 okul ve ferdi sporculardan ilk 4'ü Türkiye Birinciliği müsabakalarında mücadele etme hakkı kazanacak.

Yüzme Gençler Grup Yarışları Kayseri'nin yanı sıra Rize, Mersin, Bursa, Samsun'da gerçekleştiriliyor. Grup yarışlarını başarı ile tamamlayan sporcular 17-19 Şubat Tarihleri arasında Edirne'de yapılacak olan Türkiye Birinciliği yarışlarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Buradaki yarışlar Türkiye Şampiyonasına etki edecek bir çalışma. Şehrimiz adına da güzel organizasyon oluyor. Bizler bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Asıl amacımız buradan Türkiye Olimpik Hazırlık merkezi (TOHM)'a da sporcu yetiştirmek. Ülkemiz adına yüzme dalında güzel gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. Bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buraya gelen tüm misafirlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi