Bu hafta sadece Amerika’yı değil tüm Dünya’yı kasıp kavuran ünlülerin çıplak fotoğraflarının internete düşmesi ve bunun sebebi olarak Apple ’ın iCloud sisteminin gösterilmesinin yankıları hala bitmek bilmiyor. Apple üzerinde dolaşan kara bulutları bir nevi dağıtacak bir açıklama yaptı. Apple yaptığı açıklamada ortada bir hack işleminin olduğunu doğruladı ancak konuşulan sebeplerin hiç birinin doğru olmadığını da belirtti.

Apple yaptığı açıklamada iCloud sisteminde güvenlik açığı bulunmadığını ve iddialardaki gibi Find My iPhone uygulamasının kullanımı yoluyla fotoğraflara ulaşılmadığını belirtti. Apple ‘ın yaptığı açıklamaya göre hesaplar kullanıcıların idleri, şifreleri ve güvenlik sorularının hacklenmesi yöntemiyle ele geçirilmiş. 40 saatlik inceleme sonunda bu bilgiye ulaştıklarını belirten Apple, kullanıcılarının benzer saldırılardan korunmaları için daha güçlü şifreler seçmeleri ve iki adımlı onay sisteminin kullanmaları yönünde uyarmayı da ihmal etmedi.

Apple ’ın gelebilecek bir davadan korunmak için böyle bir açıklama yaptığını düşünen büyük bir kesim var. Böylesine dev bir firmanın ve her zaman üzerinde durduğu en önemli konunun güvenlik olduğunu bildiğimiz bir firmanın bunu yapabilecek olma ihtimali çok az gibi duruyor.  Bu konunun Apple ‘ı 9 Eylül etkinliği öncesinde sarsan bir gelişme olduğu ise aşikâr. Bakalım iPhone 6 satışları beklenen düzeyde olabilecek mi?
Editör: Haber Merkezi