İÇİŞLERİ Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, tablet ve akıllı telefon kullanımının artması ile birlikte geliştirdiği android ve ios uygulamasını yayımladı.

Dernekler Müdürü Osman Bal, yayımlanan uygulamanın, Google Play ve Apple Store'den ücretsiz indirilebileceğini söyledi. Bal, günümüzde tablet ve akıllı telefon kullanımının artması ile birlikte bilgiye, kolay ve hızlı erişim amacıyla halka yönelik, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca geliştirilen android ve ios uygulaması yayımlandığını hatırlatırken şöyle dedi:

"Uygulamada; Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS), Siyasi Partiler Bilgi Sistemi (PARBİS), Sendikalar Bilgi Sistemi (SENBİS) ve Yabancı STK verilerinin yanı sıra Dernekler Dairesi Başkanlığı ve 81 İl Dernekler Müdürlüğünün iletişim bilgileri yer almaktadır. Dernekler, Sendikalar ve Siyasi Partiler ile ilgili çeşitli istatistikler, anlık veriler kullanılarak sunulmaktadır. Ayrıca, uygulamada mevzuat konuları ile ilgili yardımcı dökümanlar da yer almaktadır. Uygulamaları Google Play ve Apple Store'dan ücretsiz olarak indirilebilmektedir. STK yöneticisi, üyeleri ve STK ile ilgili araştırma yapan vatandaşlarımızın bilgisine sunuldu."

Editör: Haber Merkezi