“ İlk Yatırım, İşletme ve Ekipman Kalitesiyle Örnek Bir Tesis”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN;

Dünyada mevcut kaynakların sonsuz olmadığı, ürün ve faaliyetlerin çevre etkilerinin yerel ve bölgesel kalmayıp global olduğu artık tüm dünyada kabul edilen bir durumdur.

İyi bir çevre yönetimi için uygun hedef, strateji ve politikalar belirlenmeli ve bunlar doğru araçlarla desteklenmelidir.

Çevre sorunları sıradan bir konu olmayıp, sınırlar ötesi özelliğinden dolayı dünyanın önde gelen ortak sorunlarından biridir.

Bilindiği üzere dünyada su kaynakları giderek azalmaktadır. Suların kullanıldıktan sonra kaybettikleri özelliklerinin bir kısmını veya tamamını tekrar kazandırabilmek ve/veya boşaltıldıkları alıcı ortamın doğal yapısını değiştirmeyecek hale getirilebilmesini sağlamak için kurulan "Kayseri OSB Evsel ve Endüstriyel Atık su arıtma tesisi", günlük 40 bin m3 atıksu arıtma kapasitesi ile yedi gün 24 saat bölgemiz sanayicilerinin hizmetindedir.

Tesisin daha verimli çalışabilmesi için, kirlilik yükü fazla olan işletmelerin çıkışlarına “ph“ kontrol sistemi de ilave edilmiş olup, tesis çıkışları 7/24 online kontrol edilmektedir.

Dünyamızda hızla tükenen doğal kaynakları korumak ve bunun için çalışmalar yapmak hepimizin temel görevleri arasındadır,

Kayseri OSB Atık su Arıtma Tesisi, ilk yatırım, işletme ve ekipman kalitesiyle diğer OSB’ler içerisinde örnek bir tesis konumundadır. Dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, çevre alanında yapılan yatırımlar ve çalışmalar sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu ( OSBÜK ) tarafından düzenlenen “ Türkiye’nin En Temiz ve En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi “ yarışmasında birinciliğe layık görülmüştü.

Editör: Haber Merkezi