İl Müdürü Akçadırcı, ‘’Sanayi Sicil Kanunu’nda; ‘Bir maddenin nitelik, şekil, özellik veya birleşimini makine, cihaz,tezgah, alet yardımıyla veya sadece el emeğiyle kısmen veya tamamen değiştirerek, maddeleri işleyerek devamlı ve seri halde üreten yerler, madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler, devamlı ve seri halde tamirat yapan müesseseler, enerji elde eden santraller ve buralarda yapılan işler sanayi işleri sayılır ve bu kapsamda değerlendirilen işletmeler sanayi siciline kayıt edilir’ hükmünün bulunduğunu bildirdi.

Sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra en geç 2 ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt olması zorunluluğu bulunduğunu kaydeden Akçadırcı,

‘’İlimizde üretim faaliyetinde bulunan sanayi işletmelerinin tamamının sanayi sicile kayıtlarını sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüz personelinden oluşturulan özel ekiplerce sanayi işletmeleritek tek ziyaret edilmekte ve ilk kayıt müracaatlarında yardımcı olunmaktadır. Sanayi Sicil Belgesi almak için ilk kayıt müracaatında bulunan mikro işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmelerinden kapasite raporu olmayanlar için firma beyanı esas alınacak. 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri bir milyon Türk Lirasını aşmayan mikro ölçekli sanayi işletmeleri, kapasite raporu şartı aranmaksızın elektronik ortamda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak beyan etmeleri halinde sanayi siciline kayıt olabilecekler. Müracaat işlemleri elektronik ortamda “e-devletkapısı“ veya "https://sanayisicil.sanayi.gov.tr" Bakanlık web adresinden gerçekleştirilecek. Sanayi siciline kayıt olmaları gerektiği halde bu güne kadar kayıt zorunluluğunu yerine getirmeyen işletmelerinin Kanunla tanınan muafiyetten yararlanmaları, idari para cezasına uğramadan kayıtlarını yaptırmaları ve sanayi sicil belgesinin sağladığı avantajlardan yararlanmaları bakımından ivedi olarak İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi