Kayseri’de tarihi eserlerde akıllı dönem başlıyor. Kentteki bazı tarihi eserlere çip takılarak, o bölgeden geçen turistlerin cep telefonlarına yüklenecek programla eserlerle ilgili bilgilendirici mesajların gelmesini sağlayacak olan sistem “Step To City Projesi” kamuoyuna tanıtıldı.

Hilton Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ilçe kaymakamları, kamu kurumlarını yetkilileri, turizm firmalarının temsilcileri katıldı. Step to Kayseri Proje Koordinatörü Soner Dağtekin, 12 kişilik bir ekibin projenin ilk etabını tamamladığını belirterek, “Teknolojik trendleri proje ile birlikte harekete geçirdik. Proje kısaca turizm odaklı akıllı şehir uygulaması. Proje de mobil uygulama, portal ve aygıt olmak üzere 3 ana unsur var. Dünyada mobil teknolojinin önem kazanması ile birlikte bu teknoloji hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu kapsamda bu projede teknoloji ile tarihi birleştirecek ve turizm canlandıracak” dedi.

"TEKNOLOJİ, ERCİYES, TURİZM VE TARİH ENTEGRE OLACAK"

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı da Kayseri’nin bundan önce turizm varlıklarını tanıtmada ve bunu ekonomiye dönüştürmede sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes Projesini hayata geçirmesi ile birlikte Kayseri, turizm aydınlanması yaşıyor. İşte bu çerçevede bu projede Erciyes, teknoloji, turizm ve tarih entegre olacak. Böylece bu gibi yatırımlarla Kayseri turizm pastasındaki hak ettiği payını alacak”

“ARTIK TEKNOLOJİ İNSANLARIN AVUÇLARININ İÇİNDE”


Vali Orhan Düzgün, bilişim teknolojisinin çok hızlı geliştiğine dikkat çekerek, artık insanların bilgiye çok kolay ulaşabildiklerini söyledi. Düzgün, “Artık teknoloji insanların avuçlarının içinde. Teknolojiye ulaşmak artık çok kolay. Eskiden kütüphanelere giderdik ve o kalın ansiklopediler arasında kaybolarak istediğimiz bilgiye ulaşmaya çalışıyorduk. Ama artık bir tuşla dünyanın her tarafındaki bilgiye ulaşmak, o kadar kolaylaştı. Bu nedenle bizde Kayseri’nin ve Kapadokya bölgesine yönelik olarak bu projeyi hayata geçirdik. İlimizdeki tarihi ve kültürel yerleri, yeme içme, konaklama mekanlarına ulaşımı kolaylaştırmak adına projeyi hayata geçirdik” dedi.

“REHBER SIKINTISINI DA GİDERECEK BİR PROJE”

Programın cep telefonlarına ücretsiz olarak indirildiğini ifade eden Düzgün, şunları söyledi: “Bu projeyi Kayseri’ye gelenlere tanıtmak için şehrin girişlerine proje hakkında bilgilendirici çalışmalar yapılacak. Kayseri’yi gezmek isteyenler, nereleri gezmek istiyorlarsa bu proje tarafından bilgilendirilecekler. Örneğin Saat Kulesi ya da Sahabiye Medresesi ya da kaleyi gezmek isteyen bir ziyaretçi, o yapıların yanına yaklaştığında cep telefonuna uyarıcı bir mesaj alacak. O mesajda tarihi yapı ile ilgili bilgiye, fotoğraflara ve görüntülere kolayca ulaşabilecekler. İlk etapta Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dil üzerinde uygulanacak bu proje ilerde turistlerin yoğunluğuna göre diğer dillerde de hizmet verir hale gelecek. Bu proje aynı zamanda rehber konusunda yaşanan sıkıntıları da çözmüş olacak. Bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kayseri, bu proje ile akıllı şehir alanında da önemli bir noktaya gelecek. Biz de bu yönde zaman zaman tanıtımlar yapacağız” Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara projenin detaylı sunumu yapıldı.

Editör: Haber Merkezi