E-Ticaret ve Sosyal Medya Uzmanı Hakan Topuzoğlu, bir özenti olarak başlayan, yurt dışı kaynaklı servislerin kullanılmasının çok önemli tehditleri de beraberinde getirdiğini dile getirdi ve yerli internet kullanımının artması gerektiğini belirtti.

"VERİ GÜVENLİĞİ SIKINTILI"
Uzman Hakan Topuzoğlu, bu alandaki tehditleri şu şekilde anlattı: "Bu tehditlerin ilki, ücretsiz verilen servislerin bir zaman sonra ücretli hale getirilmeleri ile yaşanan iş kaybı. İkincisi ise, verilen hizmetler ücretsiz bile olsa, bu hizmetleri veren firmaların elde ettikleri gelirden dolayı vergi ödemiyor olmaları. Üçüncü olarak da veri güvenliğimiz gelmektedir. Şu anda Facebook ve Whatsapp sayesinde, bu programı yazan kişi ve firmalar, Türk insanının neyi sevdiğini, nereye gittiğini çok iyi bilmekte ve pazarlama stratejilerini de buna göre organize etmektedirler."

Topuzoğlu bu tehditler karşısında alınması gerekn önlemleri sıraladı: " Öncelikle Ulusal Arama Motoru Projesi hayata geçirilmelidir. Bunların yanında sırasyla Ulusal E-Posta Sistemi, Ulusal Sosyal Paylaşım ve Ulusal İnternet Reklamcılık Sistemi hayata geçirilmelidir. Hem güvenlik açısından, hem ekonomik açıdan, hem de güvenilir bir kurumdan ücretsiz hizmet almak adına bu adımların atılması kaçınılmazdır. "


Editör: Haber Merkezi