6 Şubat sabahı merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin üzerine artçılar sürerken Kayseri 4.9’lük depremle sarsıldı. 

SARIOĞLAN’DA YILDIZ PARLIYOR SARIOĞLAN’DA YILDIZ PARLIYOR

Kayserililer korkuyu yaşarken Kahramanmaraş’a görevlendirilen Vali Gökmen Çiçek, Afad Kayseri’den açıklama yaptı Çiçek; “Bizler bilimsel verilere göre hareket ediyoruz, devletimizin verilerine inanıyoruz. Saraycık, Karpuz sekisi, İncesu, Hacılar bölgesi ‘5.5’ şiddetinde yani beklenilenin üzerinde değildir. Üniversite hocalarımızdan da aldığımız bilimsel bilgilerle aslında var olan enerjinin azaldığı daha büyük olabilecek enerji boşalmasıdır olmayacağı yönündedir. Bu şiddet Üniversite hocalarımızın da verdiği rakamlardır” dedi.

Kayseri’de bazı sosyal medya hesaplarının dezenformasyona sebep olduğunu bildiren Vali Çiçek; “Fakat bazı sosyal medya hesapların da abartılı görseller yer alıyor devletimiz dışında açıklama yapan kişilerin paylaşımları tamamen yalandır.
Tabii ki ülkemizde büyük bir felaket yaşandı insanların psikolojik korku yaşadığının farkındayız ancak bu duyguları suiistimal eden paylaşımlar yapan hesapların emniyetimiz takipçisidir” dedi.
Ben Kayseri’de görev yapmaktan onur, gurur duyuyorum. Kayseri Türkiye’nin bir katma değeridir. Bu deprem vesilesiyle binlerce kat daha değerli olduğunu gördüm. Kayseri ilk andan itibaren deprem bölgelerine yardım yağmuru yağdırdı. Özellikle belediyelerimiz büyük mücadele verdiler.

Kayseri’nin ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarının akıbetine yönelik bilgi de veren Gökmen Çiçek; “Vali vekilimiz Kayseriyle ilgili beni bilgilendirdi, 400’ü Sarız da olmak üzere, 12 okul, 28 cami ve 5 tanede kamu eklentileri ağır hasarlı durumda. Bina hasar tespitiyle ilgili bu güne kadar 11 bin 680 başvuru yapıldı yapılan tespitlerde 660 tane yapı orta hasarlı durumda, 3002 yapı ise hasarsız durumda çıktı. Bir hafta içerisinde de tüm yapıların kontrolü bitmiş olacaktır. 

Depremden önce Kayseri'de ki okulların depreme dayanıklı olup olmadığı hakkında çalışma yaptıklarını dile getiren Vali Gökmen Çiçek "Bizi şuan bir paniğe bir korkuya sevk edecek durum yoktur. Geldiğimiz noktada bizim bütün okullarımız tekrardan analizden geçirilecek zaten çok büyük bir kısmını da yapmıştık. Her halükarda deprem olsun veya olmasın çocuklarımızın hasarlı bir bina da okula gitmesi mümkün değil. Zaten Kayseri de kentsel dönüşüm projesine önem veriliyor. Melikgazi, Kocasinan, Talas Belediye Başkanlarım kentsel dönüşümde çalışmaları oldukça yoğun.
Benim Kayserililere söyleyeceğim en önemli şey şudur bizim dışımızda bir paylaşıma bir bilgiye inanmayan valilik tarafından yapılan açıklamaları dikkate alınız.” dedi.

Ayrıca, Kayseri'nin deprem bölgesi sayılması için başvuruda bulunduklarını söyleyen Çiçek, "Kayseri'nin deprem bölgesi olması için talepte bulunduk. Şuan için değerlendiriliyor" dedi.