Kayseri’de Talas Belediyesi tarafından son meclis toplantısında Mevlâna Mahallesi Halef Hoca Caddesi üzerinde bulunan Dadaloğlu Parkı’nın alışveriş merkezine dönüştürülmesi gündeme gelmişti. Konuya ilişkin İYİ Partili meclis üyeleri karşı çıkmış ve Talas Belediyesi’nden de bir açıklama gelmişti. Belediyeden yapılan açıklamada, “Üniversite öğrencileri başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanların yaşadığı Talas’ta bir alışveriş-ticaret merkezinin eksikliği vatandaşlar tarafından sıkça dile getirilmektedir.

İki Otomobil Çarpıştı: 2 Ölü 4 Yaralı İki Otomobil Çarpıştı: 2 Ölü 4 Yaralı

İlçe sakinlerinin ihtiyacını ortadan kaldıracak bu ticaret merkezine karşı çıkarak önünü kesmeye çalışmak, ilçe gerçeklerinden uzak olmak ve vatandaşın sesine kulak tıkamak demektir. Bir başka bilinmesi gereken gerçek de burası ‘deprem toplanma alanı’ değildir. Bu yöndeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Talas Belediyesi olarak ilçemizin hem park hem de sosyal yaşam alanı gibi ihtiyaçlarını gidermek amacıyla gerekli yerlerde gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verilmişti. 

Dadaloğlu Parkı civarında oturan mahalle halkı ise Dadaloğlu parkında toplanarak parkın yerine alışveriş merkezi yapılmasına tepki gösterdi. Parkta toplanan bir grup mahalleli ‘Parkımız satılık değil’, ‘Belediye park yapar, park satmaz’ şeklinde pankartlar asarak duruma tepkilerini gösterdi.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ