Kocasinan ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Ali Bilgin çocukluğundan beri biriktirdiği nesnelerle evini adeta müzeye dönüştürdü. Yaklaşık 40 yıllık birikimin olduğu eşyaların 1001 adet olduğunu söyleyen Bilgin, bu objeler arasında mutfak eşyaları, müzik çalarlar, silahlar, ziraat ve tarımda kullanılan aletler, kapı kilit ve anahtarları, gramafon, tarihi kitaplar ve paraların bulunduğunu söyledi.

Bilgin, "Çocukluk yıllarımdan bu yana ilgimi çeken eşyaları biriktiriyordum. 1970’li yıllardan sonra da özellikle eski eşyaları toplamaya başladım" dedi. Biriktirdiği objeleri önce evindeki vitrinde sergilediğini, zaman içinde artınca evinin alt katında sakladığını kaydeden Bilgin şöyle devam etti:

"Şu an evimin bir odasındasınız. Buradaki eşyaların 1001 adet olduğunu söyleyebilirim. Evin bir odasını tarihi bir müzeye çevirdim. Bu bende hobi olarak başladı. Küçük küçük aldık ilk zamanlar. Önceden zaten bende bir heves vardı. Heves olmasa zaten bunlar olmazdı. Çok zamanımı aldı ama bu hale getirdik. Eskiyi yaşatmaya çalışıyoruz. Evde sorun oluyor. Yer küçük olduğu için sorun oluyor ama yine de yaşatmaya çalışıyorum. İnşallah yaşadığım sürece de bu eşyaları yaşatmaya çalışacağım.’’

"BEN BURADA HUZUR DUYUYORUM"
Emeklilik günlerinin keyfini, müzeye çevirdiği odada sürdüğünü belirten emekli işçi Ali Bilgin, "Ben burada huzur duyuyorum. Gerçekten günün bütün yorgunluğunu stresini burada atıyorum’’ diye konuştu.

Bilgin, "Bunlar eski kapı kilit anahtarları, muhtar çakmakları, çok eski, yüz yıla dayanıyor. Leğenler, kahve değirmenleri, ütüler. Eskiye dair her şey var. Tedavülden kalkmış paralar da var. Biz bunları çocuklarımız ve eşimiz, dostumuz görsün diye yaşatmaya çalışıyoruz. Buraya komşularımız ve çok insanlar gelir. Geldikleri zaman da buradan çıkmak istemezler. Saatlerce otururlar onlarda huzur buluyorlar. Bu odada ziyaretçiler tarih yolculuğuna çıkıyor’’ ifadelerini kullandı.


Editör: Haber Merkezi