Kayseri'de 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle 5 bin litre süt dağıtıldı. Öğrenciler de süt tüketimine dikkat çekmek için yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nce gerçekleştirilen etkinlikte önce öğrenciler, "Sağlık için süt için” sloganları ve ellerindeki 'Sağlıklı yaşam için her gün 2 bardak süt için' yazılı pankartlarla Sivas Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydan’ına yürüdü.


Daha sonra Meydan’da kurulu stantta etkinlikle ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erkan Alkan, sağlıklı nesillerin yetişmesi için sütün önemli olduğunu belirerek, “Dünya Süt Günü’nde toplumda her bireye süt içme alışkanlığı kazandırmak amacı ile bu kampanyaları etkinlikleri düzenliyoruz. Hayvansal ürünler içerisinde süt, insan hayatının her döneminde beslenmesinden en başta yer alan ve vücudumuzun ihtiyacı olan besin elementlerinin tamamına yakın kısmını bileşiminde bulunduran tek gıdadır. Bunun yanında vatandaşlarımız da süt tüketirken de dikkatli olsunlar, son kullanma tarihi geçmiş ya da nerelerde üretildikleri belli olmayan sütlere ve diğer gıdaları tüketmesinler. Bu konuda yaşadıkları sorunları da müdürlüğümüze iletsinler” dedi.

Daha sonra konuşan Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı ise sütün önemini insanlara mutlaka anlatılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Dünyada 1956 yılından beri bu kampanyalar düzenleniyor, Türkiye’de ise 90’lı yıllardan itibaren bu yöndeki etkinlikler gerçekleştiriliyor. Türkiye’de süt tüketimini mutlaka arttırmamız lazım. Avrupa’ya baktığımızda yıllık süt tüketimi 300 litre ama Türkiye’de bu rakam 140 litre civarında. Bunun da sadece 23 litresi tüketiliyor. Sağlıklı bir gelecek için toplumun tüm kesimlerine sütün önemi hatırlatmalı ve sütü soframızdan eksik etmemeliyiz.”


Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara ve öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı etkinlikte 5 bin litre süt dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi