Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nce koordinasyonu yürütülen, 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında, Kayseri'de İmam Hatip Liseleri Arapça Yarışması ödül töreni düzenlendi.

Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdaroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Mardin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, Arapça’nın daha önce benzeri olmayan bir yarışmayla tanıtıldığını belirtti. Tüm ırklardan insanlarla, birlik içinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Ağırakça, şöyle konuştu:

"İslam dünyasıyla aramızdaki kardeşlik bağlarını, dünden beri burada siyahıyla beyazıyla sarışınıyla, mavi gözlüsüyle, hep birlikte bütün ırklar bir arada olarak, ümmeti temsil eden öğrenciler, tüm performanslarını burada sergilemek suretiyle, Arapçanın güzelliklerini bize gösterdiler. Arapça bizim müşterek dilimiz, bütün dünyaya ilan edildi. Arapça yarışması bu şekilde hitabetiyle, metin canlandırmasıyla ve özellikle bilgi yarışmasıyla, gerçekten benzeri olmayan bir yarışmadır."


Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi