Yeşile ve ağaca büyük hassasiyet gösteren, bu yöndeki çalışmalarıyla da Kayseri'deki yeşil alan miktarını dünya standartlarına ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafik akışını hızlandırmak amacıyla Kocasinan Bulvarı üzerinde yapımına başladığı yonca yapraklı kavşak ile üst ve altgeçitlerin bulunduğu bölgelerde örnek bir çalışma gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi köprülü kavşakların yapılacağı alanlardaki ağaçları kesmiyor, sökerek daha uygun alanlara taşıyor.

Eski çevreyol olarak bilinen ve şehir içi trafik akışının en yoğun olduğu ana arterlerden birisi olan Kocasinan Bulvarı üzerindeki Karayolları Kavşağı, Hastane ve İstasyon Caddesi Kavşağı ile Fuar Kavşağı'nda trafiğin sürekli akmasını sağlayacak köprülü kavşakların yapımına başlandı. Söz konusu kavşaklardaki düzenlemeden etkilenecek olan ağaçlar Büyükşehir Belediyesi tarafından özel araçlarla yerinden sökülerek bir başka yere taşınıyor. Ağaçların sökülmesi ve taşınması çalışmaları trafiğin etkilenmemesi için akşam saatlerinde yapılıyor.

Kavşaklardan zorunluluk nedeniyle sökülen ağaçlar Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Turgut Reis Caddesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, İnönü Parkı ve çeşitli okulların bahçesine dikiliyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne 20, Turgut Reis Caddesi'ne 30, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesine 35, çeşitli okulların bahçesine ise 70 ağaç taşınarak dikildi.

Sökülen 2-2,5 metre boyundaki sedir cinsi 60 adet çam ağacı ise İnönü Parkı 1. kısma taşınarak dikimi sağlandı.



Editör: Haber Merkezi