Kayseri İl Gıda Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada kamu ve yerel yönetim ortaklığı ile hazırlanan, Akkışla Belediye Başkanlığımızca sunulan İl Müdürlüğümüz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi ortaklığı ile yürütülecek olan "ORAN ile Yöresel Üretim" projesi kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje kapsamında Akkışla ilçesinde kurulacak olan yöresel ürünler üretim tesisi ile Akkışla gilâburusu ve Akkışla elmasından meyve suyu elde edilerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ve kadınlarımızın el emeği ile üreteceği erişte, mantı, Akkışla yufkası, reçel, salça gibi ürünlerini pazarlama imkânlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Akkışla ilçesinde proje kapsamında kurulacak olan yeni üretim tesisi ile kadın istihdamının arttırılarak kadınların ekonomik hayatın bir parçası haline gelmeleri ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

“ORAN ile Yöresel Üretim” projesi İle bölge kadınlarımızın istihdamını ve ekonomiye katkı sağlamalarını hedefliyoruz’’ denildi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi