Kayseri’nin Tomarza İlçesine bağlı Dadaloğlu kasabasında 51 yaşındaki Fadime Ercivan, önce ilk okul diplomasını aldı, ardından girdiği ehliyet sınavında aldığı yüksek puanla gençleri şaşkınlık içinde bıraktı.

Gençliğinden beri en büyük hayalinin otomobil kullanmak olduğunu söyleyen Fadime Ercivan, yakınlarının araçları olmasına rağmen trafiğe çıkamıyordu. Evin bahçesinde otomobil kullanmayı öğrenen ve ehliyet almak isteyen Fadime Ercivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurt’un yardımıyla önce Halk Eğitim Merkezindeki okuma yazma kursuna katılarak ilkokul diplomasını almayı başardı. İlkokul diplomasını alarak hayalinin bir bölümünü gerçekleştirdikten sonra bu kez bir sürücü kursuna kaydını yaptırdı. Fadime Ercivan, girdiği sınavda olağanüstü bir başarıya imza atarak B SINIFI sürücü belgesi almaya hak kazandı. Fadime Ercivan, ilk kez girdiği sınavdan trafik, ilk yardım ve motor gibi derslerden yüksek puanlar aldı. Bu puanlara kurs idareciler, gençler ve kendi yakınları da şaşırdı.

Başarısını azmin zaferi olarak yorumlayan Fadime Ercivan, kurslarda kendisine öğretmen ve kurs arkadaşlarının ”babaanne” diye hitap ettiğini ve başarısında onların ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurt’un teşvik ve katkısı olduğunu söyledi. Fadime Ercivan, şimdiki hedefinin ise ortaokul diploması almak olduğunu söyledi.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi