Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Miraç Kandili dolayısı ile yazılı bir mesaj yayımladı.

Ersoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mübarek Üç Ayları idrak idrak etmenin sevincini yaşarken, bu sevincimiz Miraç Kandili’ne ulaşmamız ile birlikte kat kat artmıştır. Rabbim bugünlere ulaştığımız gibi Berat Kandili’ne de Ramazan’a da Bayram’a da ulaşmayı inşallah nasip eder.
Miraç Kandili, manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır.
Milletçe afet ve felaketlerden dolayı zor günler geçirdiğimiz, birbirini takip eden sıkıntı ve sorunlar yaşadığımız bir dönemde Miraç'ın huzur ve esenliğimizi alçaklardan zirvelere yükseltmesini ümit ediyorum. Sosyal ve toplumsal yaraları deşip kanatmakla meşgul olanların mahcubiyet, mağlubiyet ve hayal kırıklığıyla malul olmalarını diliyorum.
Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç'ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. Gerek ülkemizdeki gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Bereketsizliğin kol gezdiği, kaza ve belaların sıklaştığı, afet ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluluklara vefanın, insani değerlere sadakatin önemi çok fazladır. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç: tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yad edilecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Miraç Kandilini başta Kayseri Halkımız olmak üzere tebrik ediyor, Türk İslam Âlemine Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."
Editör: Haber Merkezi