Melikgazi Belediyesi tarafından, Hunat Mahallesi Uluğ Sokak’ta düzenlenen çevre ve sokak yenileme çalışması sonrası, Balıkçılar Sokağı’na dönüştürülen alan törenle hizmete açıldı.

Törene, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanları, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ile vatandaşlar katıldı. Uluğ Sokak’ta gerçekleştirilen çalışma ile Kayseri’nin sosyal yaşamına ve yemek kültürüne, renk katacak bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Melikgazi Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Dükkan sahipleri ile ortak bir çalışma yapılarak, bu sokağı Balıkçılar Sokağı haline getirip, Kayserimize yeni bir yaşam kültürü kazandırdık. Anadolu’nun ortasında, Balıkçılar Sokağı ile hem yemek kültürüne hem de sosyal yaşama renk kazandırıldı. 39 ile 135 metrekare arasında değişen dükkanlarda yapılan çalışma ile ışıklı ve katlamalı raylı sistem ile üst kaplama yapıldı ve sokak araç trafiğine kapatıldı. Kayseri büyüyor ve gelişiyor. Ancak, en güzeli bu büyümede halkın sosyal yaşamı da değişmekte ve zenginleşmektedir” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki ise, Türkiye’nin büyüdüğünü ve geliştiğini, ancak Kayseri’nin daha çok büyüdüğünü ve geliştiğini, çalışmalarının örnek alındığını ve “Kayseri Modeli” kavramı ile belediye çalışmalarının, adeta ders konusu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, vatandaşlara ekmek arası balık ve halka tatlısı ikramında bulunuldu. Ayrıca Kayseri yerel sanatçıları, Anadolu ezgilerinin seslendirildiği konser verdi.

Editör: Haber Merkezi