Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Park-Bahçe hizmetlerinde görev yapan personelle iftarda biraraya geldi. Tanışma ve kaynaşmaya vesile olan iftara çalışanlar, eş ve çocuklarıyla birlikte katıldı.
Mimarsinan Parkı'nda gerçekleştirilen iftar öncesinde masaları tek tek gezerek davetlilere 'hoşgeldiniz' diyen ve kısa sohbetler gerçekleştiren Başkan Çelik, iftar sonrası yaptığı konuşmada da birlik-beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı.
Kendilerini kırmayarak programa katılan herkese teşekkür eden Başkan Çelik, "Bildiğiniz gibi Ramazan birlik beraberlik ayıdır, bereket ve mağfiret ayıdır. Paylaştıkça herşeyin arttığı bir aydır. Biz de yardımlaşmanın ve dayanışmanın zirve yaptığı bu ayda birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Davetimizi kırmayarak buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin, hep birlikte bayrama ulaşmayı da nasip etsin" diye konuştu.

"İFTAR SOFRALARI GELENEKSEL HALE GELECEK"
Konuşmasında Ramazan ayına yönelik faaliyetlere de değinen Başkan Çelik, Ramazan Sokağı'nın büyük ilgi gördüğüne vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediyesi olarak ilkleri ve yenileri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl ilk kez bir Ramazan Sokağı oluşturduk. Başlangıçta biraz tereddütlüydük ama gösterilen büyük ilgi bizi oldukça mutlu etti. Burada kitapçılar sokağı, birbirinden farklı etkinlikler, gösteriler, çocuklar için oyun ve eğlence alanları var. Ayrıca her akşam bir konser, gösteri veya sohbet etkinliği oluyor. Bu programlar, Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek inşallah. Bir de bu iftar sofralarını geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Daha önceki başkanlarımızın da yaptığı gibi herkesin gittiği iftarlara gitmek yerine garibanlarla, fakir fukarayla, eşle dostla, çalışanlarla birlikte olalım istedik. Ayrıca vakit buldukça çat kapı hemşerilerimizin evlerine misafir oluyoruz" dedi.
"SİZİN YÜZÜNÜZ GÜLDÜKÇE, BİZİM YÜZÜMÜZ GÜLECEK"
İlk iftarı, sahada çalışan ve belediyenin yüzü olan personelle yaptıklarını belirten Başkan Çelik, Ramazan ayı boyunca çeşitli gruplarla iftarda biraraya gelmeye devam edeceklerine işaret ederek, "Sizler bizim, dışarıya bakan yüzümüzsünüz. Siz dışarıda iyi işler yaparak bizim yüzümüzü ağartıyorsunuz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Biz de sizin yüzünüzü güldürebilmek için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz. Sizin yüzünüz güldükçe bizim de yüzümüz gülecek. Bugün park ve bahçelerde çalışanlarla biraraya geldik. Yarında yine bir diğer personel grubuyla yine iftarda buluşacağız. Daha sonraki günlerde de Sevgi Evleri'nde ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımızla, Huzurevi'nde kalan yaşlılarımızla birlikte olacağız. Yine aynı şekilde şehit yakınlarıyla, Doğu Türkistan'dan gelip misafirimiz konumunda olan dindaşlarımızla ve Türkmen kardeşlerimizle biraraya geleceğiz. Yani, bu Ramazan'ı halkla içiçe iftar sofraları kurarak geçireceğiz. Bunu da önümüzdeki yıllarda devam ettirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Çelik, huzurlu bir şekilde bayrama ulaşma temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.
Başkan Çelik'e program sonrası ilgi de büyük oldu. Hem vatandaşlar hem de belediye çalışanlarından gelen talepleri geri çevirmeyan Başkan Çelik, isteyen herkesle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi