Brifing için basın mensuplarıyla birlikte otobüs yolculuğu yapan Başkan Çolakbayrakdar, programa Erkilet Bulvarı güzergahındaki mahallelere yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın dört bir yanında alt ve üst yapı, yol ve kaldırım ve asfaltlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurguladı. Yeşil Mahalle’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, “Mahallenin Erkilet Bulvarı tarafındaki köhne yapılar, Yeni Kocasinan’a yakışmıyordu. Buradaki imara aykırı yapıların kaldırılmasıyla ilgili yoğun gayret ve çaba sarf ediyoruz. Esnafın ve vatandaşların rızası alınarak kamulaştırılan eski yerleri birer birer yıkarak, bu yapıları Kocasinan’a yakışır şekilde modern bir yapılaşmayla taçlandırıyoruz. Hemşehrilerim, en kısa zamanda buradaki değişimi ve dönüşümü görecek” ifadelerini kullandı.

Erkilet Mahallesi’ndeki General Emir İlköğretim Okulu’nun restorasyonunu basın mensuplarına yerinde anlatan Başkan Çolakbayrakdar, “Restorasyonu tamamladığımız tarihi okul, gençlik merkezi şeklinde hizmet verecek. Merkezimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz, eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak, toplumda daha aktif bireyler haline gelecekler. Şimdiden Kocasinan’a Kayseri’ye hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Basın mensupları ile birlikte Erkilet Yüzüncüyıl Mahallesi’ne geçerek, Fen İşleri Müdürlüğü’nün yeni atölyesi ve Asfalt Plenti hakkında bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, enerjisini ve asfaltını kendisi üretecek olan asfalt plentin gerek kamuda gerekse özel sektörde en yüksek kapasiteli tesis olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Çevre dostu özelliğiyle 200 bin metrekare alana sahip en büyük asfalt şantiye projesini hayata geçirdik. Tamamlandığında yaklaşık 30 Milyon Türk Lirasına mal olacak olan ve son teknoloji ile desteklenen tesis, saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanı sunuyoruz. Dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve yüzde yüz yerli üretim olan Asfalt Plenti ile yolları daha kaliteli hale getirirken bu yıl 150 bin ton asfalt serimiyle rekor kırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yol yapımında kullanılan alt, temel ve mıcır stok alanları olacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı her yönüyle daha ileriye taşıyarak, en güzel hizmetleri vatandaşın hizmetine sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi