Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet geçtiğimiz günlerde OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Tahir Nursaçan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “4 Mayıs’ta sanayicilerin teveccühleri ile göreve geldik. Bu birlik ve beraberliği paylaşmaktan son derece mutluyuz. Biz göreve gelirken, devletin emrinde, milletin hizmetinde, buranın siyaset üstü bir kurum olarak kalacağını ifade etmiştik. Tabi ki Sanayi Odamızın değerli yöneticileri ile birlikte çalışacağız. Sanayicimizin isteklerini Sayın Boydak Başkanımıza da ileteceğiz” dedi.

Sanayicilerin bir fuar merkezi istediklerini açıklayan Nursaçan, bunu da OSB olarak kendilerinin tek başlarına yapmalarının mümkün olmadığını, ortak bir akıl inşa ederek, birlikte bir şirket kurarak yapmanın daha doğru olacağını söyledi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, OSB’de yeni dönemde görev yapacak Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine başarılar dileyerek, “Kayseri OSB şehrimizin en önemli sanayi ve üretim merkezidir. Aynı zamanda bir ticaret merkezidir. Burada günlük Türkiye’deki birçok küçük şehirden daha fazla hizmetler verilmekte. Suyundan enerjisine ve doğal gaz dağıtımına kadar çok büyük hizmetler verilmekte. Burada en öncelikli vazifemiz sanayicilerin hizmetlerinin aksatılmadan yapılmasıdır. Bunu da arkadaşlarımızın en güzel şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Birlik beraberlik içerisinde çalışmamız gerektiğini her zaman söyledik, yine söylüyoruz. Ancak Sanayi Odası olarak bizim tarzımız, icraatlara fazla karışmayız, sorulursa söyleriz. Elimizden geldiğince bilgi birikimimizi paylaşırız” dedi.


En temel hedeflerinin memleketi daha fazla zenginleştirmek olduğunu ifade eden Başkan Boydak, zenginleşmenin bir yolunun da üretimden geçtiğini, üretim deyince de OSB’lerin akla geldiğini belirterek, birlik beraberlik içerisinde bu işleri yürüteceklerini söyledi.

Kayseri OSB’nin Türkiye’de en büyük OSB’lerden bir tanesi olduğunu belirten Boydak, bölgenin yapılaşmasını çok büyük oranda tamamladığını, bunun da sanayiciler açısından bir avantaj olduğunu belirterek, altyapı hizmetlerinin ucuz olmasının da sanayicileri rekabette daha üstün kılacağını söyledi.

Fuar merkezi konusunda Büyükşehir Belediyesinin desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Boydak, fuar alanının şehrin her tarafına hitap edecek nitelikte bir yer olması gerektiğini, bunu ortak akıl ile doğru bir yerde ve doğru bir büyüklükte birlik beraberlik içerisinde yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi