Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Suriyeli ve Afganistanlı öğrencileri Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezisine götürdü.

Kayseri’den 3 otobüsle hareket eden öğrenciler, Türkiye’nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini tanıdılar. Göçmen Kuşlar Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut ve Yönetim Kurulu Üyesi Müslim Yalçın da öğrencilerle birlikte katıldılar. KUDER'in Suriyeli ve Afganistanlı öğrencilere yönelik sürdürmüş olduğu “Göçmen Kuşlar Projesi” kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler ilk durak olarak İstanbul’a gittiler. Burada Minyatürk gezildi ve öğrenciler 2 saatlik bir boğaz turuna çıktılar. Ardından tarihi yarımada ve oradaki tarihi zenginlikler öğrencilere tanıtıldı. Göçmen Kuşlar gezisi ikinci durak olarak Çanakkale’yi seçti. Burada Şehitlik, 57. Alay, Şehitlik Müzesi, Conkbayırı ve Anafartalar gezildi. Ardından öğrenciler Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin misafiri oldular. Dernek tarafından öğrencilere akşam yemeği ikram edildi. Öğrenciler gece Çanakkale’de konakladı. Gezinin üçüncü gününde öğrenciler Bursa’ya hareket ettiler. Bursa’da İpekyolu Uluslar arası Öğrenci Derneği’nden temsilcilerin rehberliğinde Murat Hüdavendigar,Ulu Cami,Yeşil Türbe ve Çınar gibi mekanlar ziyaret edildi.Akşam Dikkaldırım Lokantasında akşam yemeğini yiyen öğrenciler Yatsı namazını Ulu Camii’de kıldıktan sonra Kayseri’ye hareket ettiler.

KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut ; Suriyeli ve Afganistanlı olup mülteci konumunda olan öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz gezi programımız oldukça verimli geçti. Öğrencilerimiz Türkiye’nin farklı coğrafyalarını ve değerlerini daha yakından tanıma imkanı buldular. KUDER olarak yıl içinde Göçmen Kuşlar Projesi kapsamında katılımcı öğrencilerimize yönelik birçok etkinlik düzenledik. Türkçe seminerleri vesilesiyle öğrencilerimiz yaşamış oldukları ülkenin dilini öğrendiler. Demokrasi ve İnsan Hakları seminerlerimizle katılımcı öğrencilere sahip oldukları hakları öğrettik. Ayrıca düzenlediğimiz Bilgisayar seminerleri ile öğrencilerimizin teknolojiye uyum sağlamalarına katkı sunmaya çalıştık. Bu kadar yoğun etkinliklerin ardından düzenlemiş olduğumuz gezi öğrencilerimize nefes alma ve stres atma imkanı sundu. KUDER olarak bu yöndeki hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek inşallah” dedi.

Editör: Haber Merkezi