Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi Kapsamında Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Melikgazi, Tomarza, Bünyan ve Sarıoğlan İlçelerinde aşılama yapılıyor.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi Kapsamında müdürlüğümüz koordinatörlüğünde ilimizde bulunan verimi düşük ve yaşlı ceviz ağaçlarının tespit edilerek bölge şartlarına uygun yeni tür ve çeşitlerle aşılanması ve kapama bahçe kurulumu için "Cevizde Dönüşüm Projesi" uygulanmaya başlanmış olup Melikgazi, Tomarza, Bünyan ve Sarıoğlan ilçelerimizde aşılamalarda son aşamaya gelinmiştir. "Cevizde Dönüşüm Projesi" İlimizde bahsi geçen ilçelerde uygulanmakta olup meyve vermeyen ve yaşlı ağaçlar öncelikle budanarak aşılanmaya hazır hale getirilecektir.

İl müdürlüğümüz teknik personellerince saha çalışmaları yapılarak belirlenen İlimiz iklimine uygun üstün vasıflı çeşitler ile budanan ağaçlara aşılama çalışmaları sahada devam etmektedir. Proje kapsamında toplamda 3 bin adet kalem aşı yapılacaktır. Toplamda 63 alanda bahçe kurulumu hedeflenmekte olup, İlimiz için büyük öneme sahip olan ceviz için verim ve kaliteyi arttırıcı uygulamalar İl müdürlüğümüz teknik personellerince yetiştiricilere anlatılarak sonraki aşamalarda da kontroller sağlanmış olacaktır. "Cevizde Dönüşüm Projesi" kapsamında aşılama yapılan, yüksek verim ve kaliteyi sağlayacak olan ceviz ağaçları İlimiz tarımına hayırlı olsun.”denildi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi