Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de katıldığı basın toplantısında FIS Snowboard Dünya Kupası’nın 3 Mart 2018 tarihinde 3. kez Erciyes’te yapılacağı açıklandı. İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Mustafa Çelik, Erciyes’e yaptıkları yatırımdan bahsederek dünyada hiçbir belediyenin bu ölçüde bir yatırım yapmadığını söyledi. FIS Snowboard Dünya Kupası ile ilgili basın toplantısı Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İstanbul-Levent’teki merkezinde yapıldı. Basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.

“KAYSERİ’Yİ DÜNYA TANIYOR”

Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kayak sporunun ve bu tür şampiyonaların yapılması için mükemmel bir dağ ve kar olması gerektiğini söyledi. Erciyes’e yaptıkları yatırımlarla dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisini Türkiye’ye kazandırdıklarını dile getiren Başkan Çelik, “Dünya’da hiçbir belediye bizim Erciyes’e kış sporlarına yönelik yaptığımız yatırım kadar yatırım yapmamıştır. 200 milyon Euro’yu geçen bir yatırım yaptık. Otel yatırımcıları da yatırımlarını yapmaya başladılar. Şehirdeki yatak kapasitesi 6 bin 500’ü geçmiş durumda. Altyapıyı tamamladıktan sonra dağın tanıtımına başladık. Eğer ileride hedefiniz Kış Olimpiyatları ise öncesinde Dünya ve Avrupa kupalarının yapılmış olması gerekiyor. İlk sene Avrupa Kupası yaptık, ardından iki kez Dünya Kupası’nı düzenledik. Erciyes’i, Kayseri’yi ve Türkiye’yi dünyaya tanıttığımız için mutluyuz” diye konuştu.

“KAYSERİ, EN HIZLI GELİŞEN KAYAK MERKEZİ”

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da konuşmasında Erciyes’e 10 yıldır sürekli yatırımlar yapıldığını ifade ederek, “Erciyes dünyanın en hızlı gelişen kayak bölgesi” dedi. Kayseri’nin kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabileceğini de ifade eden Yarar, “Cumhurbaşkanımız 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olunacağını açıkladı. Böyle gelişmelerin olması gurur verici. Senelerdir Kış Olimpiyatları es geçilmişti. Kayseri ile beraber harekete geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.bBüyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da konuşmasında sadece Kayseri’yi değil ülkemizi dünyaya tanıtan bir organizasyon üstlendiklerini söyledi. Erciyes’teki altyapının sağlam olması, pistlerin uluslararası standartlarda bulunması nedeniyle bu tür büyük organizasyonları alma başarısını gösterdiklerini vurgulayan Cıngı, “Uluslararası Federasyonun Erciyes Dağı’na sürekli Dünya Kupası vermesi bizim için ayrı önemli. İlk başlarda hiç kimse Erciyes’i tanımazken camiadaki insanlar ‘Yes Erciyes’ demeye başladılar” ifadelerini kullandı.

(

Editör: Haber Merkezi