Salgından sonra Hindistan’dan çok sayıda misafir ağırlamak istiyoruz diyen il kültür ve turizm müdürü Şükrü Dursun “Şu anda Hindistan‘ın önemli sektörü olan Bollywood film sektöründen bir film çekimi için şu an da Kayseri’de bulunuyorlar. Durga isimli filmin Kayseri’de çekimini yapacaklar. 1 Hafta için Kayseri’de ve Kayseri’de farklı bölgelerimizi biz gösterdiğimizde Kendileri adeta her yerin doğal bir set olduğunu söyleyerek bu çekim süresini uzattılar ve yaklaşık bir haftalık geldikleri çekim için şu anda üç haftayı geçecek.

Belki bu süre daha da uzayacak. Farklı illerde yapacağı bazı çekim noktaları vardı o çekimleri de Kayseri’de yapmaya karar verdiler. Biz mutlu olduk burada çekim yaptıkları için. Yönetmenimiz de Kayseri çok sevdiğini ve buranın tanıtımını yapacağını belirtti. Bu nedenle kendilerine de teşekkür ediyoruz. Anda Hindistan’da film sektörü dünyaca ünlü bir sektör. Oradaki kişiler filmleri izleyerekten bu noktaları merak ettikleri için çekimini yapılan noktalara ziyarete geliyorlar. Biz inşallah bu salgın sonrasında Hindistan’dan çok sayıda misafirimizi ağırlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR ÇOK SICAK VE EVİMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ”

Kayseri’de bir filmin tamamının çekilebileceğini belirten yönetmen RibhuDasgupta “Burada herkes çok yardımcı oluyor. Hindistan’da film izledikleri zaman daha fazla film şirketi buraya gelecek. Onun dışında turist olarak da Hindistan’dan vatandaşlar Kayseri’ye gelecek. Bir haftalığına buraya geldik fakat işler biraz uzadı daha güzel oldu. Yeni mekanlar gördük ve devam edeceğiz. Senin en çok insanlarını sevdim. İnsanlar çok sıcak ve Evimizde gibi hissediyoruz.

Erciyese çıkıp çekim yaptık ve çok hoşumuza gitti. Kendi ekibimi de tekrar getirmek istiyorum insanların sıcaklığı beni çok etkiledi. Mekanlar ve devletin yardımları da beni etkiledi. Tekrar gelmek istiyorum. Hem tarihi yerler hem de modern yerler iç içe geçmiş buraya gelip bir filmin tamamını bitirebilirsiniz” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi