KAYSERİ DÜŞÜNCE OKULU, MUHAFAZAKÂR DÜŞÜNCE SEMPOZYUMU’NA ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI
Kayseri’nin sosyal, kültürel ve fikri hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan ve yaptığı çalışmalarla kısa sürede Türkiye genelinde tanınır hale gelen Kayseri Düşünce Okulu, “Muhafazakâr Düşünce Sempozyumu’na onur konuğu olarak davet edildi.

Kayseri Düşünce Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekeli ve Genel Koordinatör Ferhat Akmermer, bir süre önce Ankara’da gerçekleştirilen, “Muhafazakâr Düşünce Sempozyumu”na onur konuğu olarak katıldı.

Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, sempozyumun ardından düzenlenen, “Muhafazakâr Düşünce Dergisi 10. Yıl Programı”nda, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile bir araya geldi.

Sempozyuma katılan davetlilerle görüşmeler yapan ve Kayseri Düşünce Okulu’nu bütün yönleri ile tanıtmaya çalışan Başkan Kemal Tekeli ve Genel Koordinatör Ferhat Akmermer, Kayseri Düşünce Okulu’nun önümüzdeki dönemlerde yapacağı çalışmaları aktarırken, çok sayıda bilim insanını Kayseri halkı ile buluşturmayı, bölgede, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı entelektüel bir oluşum gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Genel Koordinatör Ferhat Akmermer, “Kayseri Düşünce Okulu, kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye genelinde tanınır hale gelmiş ve dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştır. Yaptığımız çalışmalar takdirle izlenmekte ve bu çalışmaların artırılması yönünde geniş çevrelerden olumlu tepkiler alınmaktadır. Nitekim derneğimiz, Muhafazakar Düşünce Sempozyumuna, ardından Muhafazakar Düşünce Dergisi’nin 10.yıl kutlamalarına davet edilmiş, sempozyum sırasında düzenlenen oturumlarda, Türkiye’de muhafazakar düşünceye yön veren Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç ve Sezai Karakoç gibi önemli isimlerin, Türkiye’de muhafazakar çizginin oluşumunda ve değişiminde verdikleri mücadele ve oynadıkları rol bilim insanlarının tarafından katılımcılara aktarılmıştır. Görüştüğümüz bütün fikir insanlarına, Kayseri Düşünce Okulu’nun muhafazakâr düşüncenin toplumun bütün kesimlerince anlaşılabilmesi için ortaya koyduğu çaba aktarılmış, toplumun geniş kitlelerine ulaşma hedeflerimiz anlatılmıştır” dedi.

Akmermer, Kayseri Düşünce Okulu’nun Türkiye’nin bu alandaki prestijli kuruluşlarından birisi olarak tanınır hale gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Kayseri’den fikir dünyasına açılan KDO’nun yakın bir gelecekte önemli çalışmalara imza atacağını kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi