Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Develi Seyrani Kampüs alanına 6'ncı Eğitim Bloğu yapımı için hazırlanan protokol, hayırsever Muzaffer Aksu ve ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur tarafından imzalandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Senato üyeleri, İstanbul Develi ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve davetliler katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Keleştemur, “Bugün yine mutlu ve güzel bir günümüz. Develi yerleşkesinde işler çok iyi gidiyor. Develi halkına bu vesile ile çok teşekkür ediyorum. Erciyes Üniversitesi’nin temel misyonlarından birisi de eğitimin çevreye yayılmasıdır. Bu nedenle bu yapılan işleri önemsemek gerekiyor. Bugün bizim toplumumuzun en önemli sorunlarından birisi eğitim problemi. Bunu ancak eğitime daha çok önem vererek aşabiliriz. Ülkemizin de eğitim seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. Ancak bunu da dengeli bir şekilde yükseltmenin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum’’ dedi. Sadece şehir merkezlerinde eğitim kurumları kurarak ülkenin genel eğitim seviyesinin yükseltilemeyeceğini vurgulayan Keleştemur, "Erciyes Üniversitesi olarak ilçelerimizde de uygun şartları sağlayan yerlere meslek yüksekokullarını kurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Madencilik alanında faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever Muzaffer Aksu ise Rektör Fahrettin Keleştemur’a ve Develi ilçesinden gelen protokole bu önemli hayır işini destekledikleri için teşekkür etti.

Yaptırılacak binaya, hayırsever tarafından önerilen, 'Mustafa Aksu Eğitim Bloğu' adı verilecek. Bu protokole ilişkin diğer sözleşmeler ise Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile hayırsever şirket arasında belirlenerek ayrıca imzalanacak.

Editör: Haber Merkezi